Rukomet

Nexe prošao u grupnu fazu EHF kupa, Francuzi prejaki za Dubravu

Branimir Korać • nedjelja, 26.11.2017.
Nexe prošao u grupnu fazu EHF kupa, Francuzi prejaki za Dubravu

Nexe je izborio ulazak u grupnu fazu EHF kupa drugi put u svojoj povijesti dok Dubrava nije uspjela. I dok se za Našičane takvo što i očekivalo, Dubrava je imala pred sobom pretežak posao i ogroman zaostatak...

Našičani su odličnim uzvratnim susretom svladali Esbjerg željenom razlikom i potvrdili su prolaz u grupnu fazu EHF kupa. Odigrali su izvrsnu utakmicu i nadoknadili zaostatak iz Danske (29:26) te pobjedom 26:21 prošli dalje.

Kao što se i očekivalo, igralo se tvrdo na obje strane i jedni i drugi imali su veliku želju, a domaćin je na kraju na krilima navijača stigao do pobjede.

Presudilo je drugo poluvrijeme gdje su Našičani u nekoliko navrata vodili sa šest razlike da bi na kraju slavili i s dovoljnih plus pet te drugi put nakon 2015. godine izborili nastup u skupini.

Predvodili su ih Saša Barišić Jaman sa šest golova te Marin Jelinić s pet dok su kod Danaca najbolji bili Jacob Holm sa šest golova te s po pet Yehia Elderaa i Miha Žvižej.

St. Raphael je protiv Dubrave već u prvom susretu osigurao prolaz slaveći na svom parketu 40:29 i bilo je jasno da Zagrepčani u uzvratu igraju tek za što bolji rezultat protiv prejakog protivnika. Prolaz je bilo iluzorno očekivati, a zašto je tako, vidjelo se i u uzvratu.

Francuzi su još jednom vrlo uvjerljivo slavili, ovaj put s plus deset i samo potvrdili zasluženi prolaz. Predvodili su ih Arthur Vigneron s osam golova, Raphael Caucheteux sa šest te Miroslav Jurka s pet golova. Kod domaćina Sandro Samardžić zabio je šest golova.

EHF kup, uzvrati trećeg pretkola:
Nexe - Esbjerg 26:21 (26:29)
Dubrava - St. Raphael 31:41 (29:40)

FOTO - SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!