Rukomet

Ždrijeb europskih kupova: Poreč protiv Nizozemaca, Dubrava putuje na Maltu

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 16.07.2019.
Ždrijeb europskih kupova: Poreč protiv Nizozemaca, Dubrava putuje na Maltu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

U Beču su ždrijebom određeni parovi EHF i Challenge kupa za rukometašice i rukometaše. Hrvatski predstavnik u ženskoj konkurenciji bio je ŽRK Bjelovar, a u muškoj RK Dubrava i RK Poreč. U EHF kupu za rukometašice Hrvatska nije imala svog predstavnika...

Kao što je poznato ŽRK Bjelovar i Lokomotiva predstavljat će Hrvatsku u Challenge kupu. ŽRK Bjelovar započinje natjecanje u 3. pretkolu, a Lokomotiva tek od osmine finala. Bjelovarske rukometašice su za prve suparnice dobile su portugalsku ekipu Alavarium/Love Tiles iz Aveira.

Riječ je o klubu koji je šest puta do sada sudjelovao u euro kupovima s najvećim uspjehom prošle sezone kada je ispao u osmini finala Challenge kupa. Inače 2011. godine, Zelina ih je dobila u gostima 34:26. Prvi susreti igraju se 09/10. studenog, uzvrat je 16/17. studenog.

Drugi hrvatski predstavnik u ovom natjecanju je Lokomotiva, koja je bila pobjednik Challenge kupa 2017. godine, a i ona će svoj će prvi nastup imati početkom veljače sljedeće godine. Ždrijeb osmine finala je 19. studenog 2019.

Kod rukometaša čak su tri hrvatska kluba u EHF kupu. RK Dubrava i RK Poreč kreću u natjecanje od prvog pretkola, a RK Nexe od trećeg. RK Dubrava dobila je za suparnika slabo poznati malteški sastav Swieqi YOBETIT Phoenix te će biti domaćin u prvom susretu. RK Poreč će pak kao domaćin prvi susret igrati protiv nizozemskog HV KRAS/Volendama.

Radi se o klubu s golemim europskim iskustvom, ali bez većeg uspjeha. Prvi susreti su u ranoj fazi sezone, 31.08/01.09, a uzvratni 07/08. rujna. Ako hrvatski predstavnici izbore prolazak u drugo pretkolo, Dubrava će igrati protiv portugalske Benfice, a Poreč francuskog PAUC Handball-a.

RK Nexe je zahvaljujući odličnim rezultatima u posljednje dvije sezone dobio mogućnost nastupa u trećem pretkolu EHF kupa, a to drugim riječima znači da su na korak do grupne faze toga natjecanja. Ždrijeb za 3. pretkolo je tek 15. listopada.

HRS

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!