Nogomet

Xavi: 'Bili smo bolji i dominirali, ali izgubili smo'

Matej Kačan • srijeda, 14.09.2022.
Xavi: 'Bili smo bolji i dominirali, ali izgubili smo'
Foto: EPA

Trener Barcelone Xavi Hernandez smatra da je po igri Barcelona bila bolji suparnik od Bayerna i zato je posebno ljut nakon poraza...

Veliki žal za prolivenim mlijekom ostaje kod Xavija nakon poraza od Bayerna. Barcelona je igrala bolje i stvarala je šanse, ali ih nije koristila i na kraju je poražena.

"Mislim da smo u više aspekata bili bolji, parirali smo im fizički i dominirali smo u posjedu. No, ne možete im toliko dopustiti. Osjećam se kao da smo dominirali i izgubili, ljut sam. Učenje je teško, ljut sam i ponosan. Bili smo bolji, ali stvar je u pobjeđivanju. Oni su već izgrađena momčad, a mi smo u procesu. Moramo biti bolji", rekao je.

Osim završnice, Xavija smetaju i neke pogreške koje su dovele do Bayernovih golova.

"Rezultat je loš, ali proces je dobar. Moramo minimizirati pogreške jer nedostajalo je efikasnosti. Dobro smo igrali, ali sam bijesan jer bilo je prilika za napokon ovdje pobijediti. Iz pogrešaka moramo učiti, ne može se dogoditi situacija poput kontre nakon kornera. Odete kući s 2:0, a to nije realan prikaz stanja. No, to je Liga prvaka", rekao je.

FOTO: EPA/Quique Garcia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Piše: Petar Jenjić

    Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Europsko prvenstvo 2004. godine donijelo je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti reprezentativnog nogometa kada je do zlata stigla...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!