Nogomet

Šafarić: 'Rudeš je u prošloj utakmici pokazao koliko može biti neugodan, Sušak je spasio Slaven od poraza'

Mario Borko • subota, 20.04.2024.
Šafarić: 'Rudeš je u prošloj utakmici pokazao koliko može biti neugodan, Sušak je spasio Slaven od poraza'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Varaždin u ponedjeljak gostuje kod Rudeša. Klub sa zapada Zagreba već je ispao iz lige, a Varaždincima su bodovi vrlo važni u borbi za šesto mjesto. Susret su najavili Nikola Šafarić i Domagoj Drožđek…

U pomalo čudnom terminu za SuperSport HNL, u ponedjeljak će od 17 sati na ŠC Rudešu snage odmjeriti Rudeš i Varaždin. Domaćini su porazom od Slaven Belupa u prošlom kolu ispali iz lige, a Varaždinci su borbi za šesto mjesto koje na kraju sezone donosi malo veći financijski kolač od trenutnog sedmog mjesta.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sportski direktor kluba Nikola Šafarić sjeo je klupu u prosincu kada se Mario Kovačević zbog bolesti morao povući s mjesta glavnog trenera. Međimurac je od tada vodio 15 službenih utakmica, a ostvario je četiri pobjede. Varaždinske vijesti prenijele su njegova razmišljanja uoči utakmice protiv Rudeša, ali najprije se osvrnuo na zaostalu utakmicu protiv Dinama, odigranu u srijedu.

“U Maksimiru nas je dočekao jako raspoloženi Dinamo. Znali smo da nas čeka teška utakmica, a Dinamo se od početka nametnuo s velikim autoritetom. U prvom dijelu nismo baš imali priliku igrati svoju igru, bili smo pritisnuti na svoju polovicu, a u pozitivnom rezultatu držao nas je sjajno raspoloženi Zelenika. Nakon promjena u drugom dijelu smo živnuli, ali stvorili smo premalo šansi da bi ostvarili bolji rezultat. S obzirom na prikazano na terenu, rezultat je zadovoljavajući.“

Varaždin protiv Rudeša mora tražiti sva tri boda. U posljednjih pet kola Varaždinci igraju protiv četiri vodeće momčadi u prvenstvu te gostuju u Puli. Pobjeda protiv ekipe koja je već ispala iz lige je imperativ.

“Imamo probleme s kartonima pa neće moći nastupiti Jelenić, Boršić i Lusavec, a zbog ozljede za sastav vjerojatno neće konkurirati ni Belcar. Kad se sve zbroji imamo dosta izostanaka, ali mislim da imamo dovoljno širok kadar s kojim možemo odigrati dobru utakmicu. Rudeš je protiv Slaven Belupa pokazao koliko može biti neugodan. Stvorio je stvarno puno šansi, ali golman je spašavao Slaven. To je dodatan dokaz da utakmici moramo pristupiti maksimalno ozbiljno, maksimalno odgovorno i dobro se pripremiti kako bismo odigrali kvalitetnu utakmicu ostvarili pozitivan rezultat“, zaključio je popularni Šafa.

Domagoj Drožđek je u posljednjim utakmicama priliku uglavnom čekao s klupe. Protiv Lokomotive nije ni ulazio u igru, a gol protiv Dinama bio mu je drugi u zadnja tri nastupa. Rođeni Varaždinac, koji je u mlađim kategorijama nosi dres Borussije Dortmund, najavio je utakmicu protiv Rudeša:

“Mi smo protiv Rudeša apsolutni favoriti, a ja osobno još nikada nisam igrao utakmicu protiv momčadi koja je mjesec dana prije završetka prvenstva ispala iz lige. Oni igraju bez ikakvog rezultatskog imperativa, igrači su motivirani, žele se dokazati, kako bi u budućnosti ostvarili što bolji angažman. Očekujem dobru utakmicu, dat ćemo sve od sebe da budemo na željenoj razini i osvojimo sva tri boda.“

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!