Rukomet

Gluhi hrvatski rukometaši izborili finale Europskog prvenstva

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 11.05.2024.
Gluhi hrvatski rukometaši izborili finale Europskog prvenstva

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih upisala je spektakularan ulazak u finale Europskog rukometnog prvenstva za gluhe.

Nakon tri pobjede u skupini, hrvatski rukometaši su u polufinalnom dvoboju nadigrali reprezentaciju Srbije rezultatom 34:23. U ovom susretu kontrolirali su igru od samog početka i mirno priveli utakmicu kraju. Vedran Jakovljević, s osam pogodaka, proglašen je igračem utakmice, a u listu strijelaca upisali su se i Antonio Rozić, Ilija Perak, Kristijan Živković, Tomislav Bošnjak, Patrik Radić, Mateo Perak, Marjan Turković, Andrej Juričević i Mišel Dominko.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Zadovoljni smo pokazanim i jedva čekamo finale. Nadamo se još jednoj zlatnoj medalji da se sretni vratimo u Hrvatsku", rekao je Andrej Juričević.

Finale je na rasporedu danas od 16 sati, a prijenos uživo bit će na Sportskoj televiziji (SPTV).

Na Europskom rukometnom prvenstvu gluhih Hrvatska brani zlatnu medalju osvojenu na posljednjem Europskom rukometnom prvenstvu gluhih, koje se održalo 2021. godine u Zagrebu. Aktualni svjetski prvaci i olimpijski pobjednici spremni su za finale gdje će se boriti za šestu zlatnu medalju na europskim natjecanjima, te četvrtu uzastopnu europsku zlatnu medalju.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Republici Hrvatskoj s osvojenih osam olimpijskih medalja od kojih pet zlatnih, srebrna i dvije bronce. Na Europskim prvenstvima imaju pet zlata te po srebro i broncu, dok na Svjetskom prvenstvu imaju osvojena tri zlata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!