Tenis

Novo iznenađenje u Madridu: 109. igrač svijeta eliminirao Andreja Rubljova

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.05.2024.
Novo iznenađenje u Madridu: 109. igrač svijeta eliminirao Andreja Rubljova
Foto: EPA

Ponedjeljak u Rimu nije mogao proći bez iznenađenja, a za ono najveće pobrinuo se Francuz Alexandre Muller koji je eliminirao Andreja Rubljova...

Nakon što je prije malo više od tjedan dana u Madridu igrao finale, Felix Auger-Aliassime ipak nije uspio doći do velikog rezultata i u Rimu. Zaustavio ga je u trećem kolu Australac Alex De Minaur, igrač kojem zemlja baš i nije omiljena pobjeda, ali znao je bljesnuti. Ovo mu je bila treća pobjeda protiv Kanađanina i to u šestom međusobnom dvoboju.

Igraj na mečeve ATP turnira u Rimu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danil Medvjedev jako se namučio s Hamadom Međedovićem. Mladi tenisač iz Srbije odveo je meč u treći set gdje se uspio vratiti iz breaka zaostatka, ali kod 6:5 Medvjedev dolazi do nove break lopte, ujedno i meč lopte, te izvlači pobjedu. Međedović svejedno može biti zadovoljan, odigrao je sjajan meč.

Za iznenađenje dana pobrinuo se Alexandre Muller koji je šokirao šestog tenisača svijeta Andreja Rubljova. Rus je dobio prvi set sa 6:3 i činilo se da sve ide očekivanim smjerom, ali nakon toga Muller je zaigrao svoj najbolji tenis, napravio preokret i došao do najveće pobjede u karijeri.

Manje drame bilo je u dvoboju između Huberta Hurkacza u Tomasa Etcheverryja. Hurkacz je slavio u dva seta spasivši set loptu u tie-breaku prvog seta. U drugom setu imao je lakši posao i zasluženo je slavio.

S dosta sličnim rezultatom slavio je i Stefanos Tsitsipas protiv Camerona Norrieja. Za razliku od Hurkacza, Grk je glatko dobio prvi set pa u drugom igrao tie-break koji je riješio u svoju korist.

Poraz je upisao deseti nositelj Holger Rune koji je dobro prošao protiv Sebastiana Baeza, ali je nastavak meča ipak pripao Argentincu.

ATP Rim, treće kolo:
Alex De Minaur (Australija, 9) - Félix Auger-Aliassime (Kanada, 18) 6:7(2), 6:4, 6:4
Tommy Paul (SAD, 14) - Dominik Koepfer (Njemačka) 6:4, 6:3
Danil Medvjedev (-, 2) - Hamad Međedović (Srbija) 7:6(5), 2:6, 7:5
Alexandre Muller (Francuska) - Andrej Rubljov (-, 4) 3:6, 6:3, 6:2
Hubert Hurkacz (Poljska, 7) - Tomás Etcheverry (Argentina, 25) 7:6(7), 6:2
Nicolas Jarry (Čile, 21) - Stefano Napolitano (Italija) 6:2, 4:6, 6:4
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 6) - Cameron Norrie (Velika Britanija, 27) 6:2, 7:6(1)
Sebastian Baez (Argentina, 17) - Holger Rune (Danska, 10) 2:6, 6:2, 6:3

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MEO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!