Zimski sportovi

Šveđani stopostotni i nakon trećeg kola, Slovaci u produžetku svladali Amerikance

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.05.2024.
Šveđani stopostotni i nakon trećeg kola, Slovaci u produžetku svladali Amerikance
Foto: EPA

Počelo je treće kolo na Svjetskom prvenstvu najuglednije divizije u hokeju na ledu. I dalje najimpresivnije izgleda odlična Švedska...

U skupini A Švicarska je nakon dvije pobjede u regularnom dijelu danas imala najteži posao dosad. Igrača je protiv jake Češke i pobjedu upisala u raspucavanju.

Igraj na utakmice SP-a u hokeju na ledu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Povela je u 14. minuti pogotkom Kevina Fiale, ali Češka se vratila s igračem više pogotkom Mateja Stranskog četiri minute prije kraja treće dionice. Odluka je pala u raspucavanju gdje su Fiala i Kurashev pogađali za Švicarsku, a jedino Stransky za Češku.

Finci su upisali drugu uvjerljivu pobjedu, s 4:1 su svladali Norvešku. Norvežani su uz Britance autsajderi skupine i ovdje nisu imali previše šanse. Finska je potpuno dominirala i slavila uz po dva gola Olivera Kapanena i Arttua Hyryja. Za Norvešku je na konačnih 4:1 smanjio Max Krogdahl.

U skupini B Šveđani potpuno dominiraju. Upisali su novu uvjerljivu pobjedu, ovaj put protiv Njemačke s visokih 6:1. Švedska je imala šestoricu različitih strijelaca, zabijali su Erik Karlsson, Marcus Pettersson, Victor Olofsson, Carl Grundstrom, Andre Burakovsky i Isac Lundestrom. Počasni pogodak za Njemačku postigao je Leo Pfoederl.

SAD i dalje izgleda neuvjerljivo, novi poraz upisan je protiv Slovačke s 5:4 u produžetku. Slovaci su vodili s 4:1, ali SAD je uspio izboriti produžetak s tri gola u posljednjoj dionici. Ipak, u produžetku Miloš Kelemen donosi pobjedu Slovačkoj.

Kelemenu je to bio drugi gol, a po jedan su dodali Libor Hudaček, Simon Nemec i Patrik Koch. Kod SAD-a strijelci su bili Matthew Boldy, Shane Pinto, Brady Tkachuk i Luke Hughes.

Svjetsko prvenstvo, skupina A, treće kolo:
Norveška - Finska 1:4
Švicarska - Češka 2:1 penali

Svjetsko prvenstvo, skupina B, treće kolo:
SAD - Slovačka 4:5 produžetak
Njemačka - Švedska 1:6

FOTO: EPA/PETER SCHNEIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!