Košarka

Thunder uzvratio Dallasu pobjedom u gostima, Celticsi otišli na 3-1

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 14.05.2024.
Thunder uzvratio Dallasu pobjedom u gostima, Celticsi otišli na 3-1
Foto: EPA

Večer gostiju u NBA ligi. Thunder je slavljem u Dallasu vratio prednost domaćeg parketa, a Boston je stigao na korak do finala konferencije...

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 96:100 (2-2)

Dallas Mavericksi nisu zadržali prednost koju su ostvarili pobjedom u gostima. Oklahoma City Thunder vratio ju je na svoju stranu, u četvrtoj utakmici slavio je sa 100:96 i s 2-2 u seriji vraća se na svoj parket.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dallas je dobro krenuo u četvrtu utakmicu i dugo se činilo da bi mogao povesti s 3-1 i tako doći do prve meč lopte, ali nije išlo, Thunder je pokazao kvalitetu i karakter, borio se i došao do preokreta te poravnanja na 2-2 u seriji.

Mavericksi se tako vraćaju na početak i to sa spoznajom da ako žele do finala Zapada, moraju barem jednom slaviti na gostujućem parketu kod Thundera. Već su to uspjeli, ali neće biti nimalo jednostavno ponoviti taj doseg.

U ovom susretu Thunder su predvodili nezaustavljivi Shai Gilgeous-Alexander s 34 poena, osam skokova i pet asistencija te Chet Holmgren s 18 poena i devet skokova. Kod poraženih PJ Washington upisao je 21 poen uz 12 skokova, a Luka Dončić 18 poena uz 12 skokova i deset asistencija. No isto tako Luka je imao sedam izgubljenih lopti i šutirao iz igre 6/20.

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 102:109 (1-3)

Cleveland Cavaliersi poraženi su od Boston Celticsa treći put i na rubu su ispadanja. Bez Jarretta Allena i Donovana Mitchella Cavsi su se još solidno držali, međutim pobjeda je na kraju pripala Bostonu.

Celticsi su sada na pravom putu prema finalu Istoka, imaju 3-1, dvije meč lopte i sljedeću utakmicu na svom parketu. Ako čak i dođe do majstorice, ona bi se također igrala u Bostonu.

Boston je to zaslužio svojim igrama u regularnom djelu sezone gdje je bio najbolja momčad lige. Izgubio je jednu utakmicu na svom parketu, ali dobio je naredne dvije u Clevelandu.

Najbolji kod Celticsa bili su Jayson Tatum s 33 poena i pet asistencija, a Jaylen Brown dodao je 27 poena i osam skokova. Kod Cavsa Darius Garland ubacio je 30 poena uz sedam asistencija, a po 19 poena dodali su Evan Mobley (devet skokova) i Caris LeVert (pet skokova).

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!