Košarka

Oklahoma City Thunder i Dallas Mavericksi traže treću pobjedu u seriji

Petar Jenjić • srijeda, 15.05.2024.
Oklahoma City Thunder i Dallas Mavericksi traže treću pobjedu u seriji
Foto: EPA

Oklahoma City Thunder i Dallas Mavericksi večeras će odigrati peti dvoboj polufinala Zapada. Trenutni rezultat u seriji je 2-2, a obje ekipe upisale su po jednu pobjedu kod kuće i u gostima...

Večeras se nastavlja doigravanje u NBA ligi, a u petoj utakmici polufinala Zapadne konferencije, Oklahoma City Thunder ugostit će Dallas Maverickse. Trenutan rezultat serije je 2-2 i s obzirom na kvalitetu obje ekipe, ne bi nas čudilo da ode u sedam. Ovaj dvoboj počinje od 03:30 sati po hrvatskom vremenu.

Igraj na OKC Thunder - Dallas Mavericks na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Podsjetimo, prve su dvije utakmice igrane u Oklahomi bile gotovo identične, ali ishodi su bili dijametralno suprotni. Thunder je s lakoćom dobio prvi susret, a Mavericksi drugi. Treća utakmica u seriji, prva u Dallasu, bila je vrlo izjednačena, ali Mavericksi su bili ti koji su bili u prednosti većinu vremena i na kraju su zasluženo slavili sa 105:101. Najraspoloženiji pojedinac susreta bio je Shai Gilgeous-Alexander s 31 poenom, deset skokova i šest asistencija, ali u heroja se promaknuo P.J. Washington s 27 koševa.

Washington je tijekom cijelog doigravanja bio na pristojnoj razini, ali u posljednjih nekoliko utakmica iskočio je u prvi plan. Bio je najbolji strijelac Mavericksa u obje pobjede i nakon uvjerljivog poraza na startu serije, pokazao se kao tajno oružje Jasona Kidda protiv obrane Oklahome. Međutim, Dallas nije uspio doći i do treće uzastopne pobjede protiv jako dobrog Thundera. Washington je ponovno odigrao vrlo dobro, ubacio 21 poen i skupio 12 skokova, ali njegova momčad ipak nije uspjela slaviti.

Dallas je dobro krenuo u tu četvrtu utakmicu i dugo se činilo da bi mogao povesti s 3-1 i tako doći do prve meč lopte, ali nije išlo, Thunder je pokazao kvalitetu i karakter, borio se i došao do preokreta (100:96) te poravnanja na 2-2 u seriji. Ponovno je tu blistao Gilgeous-Alexander s 34 poena, osam skokova i pet asistencija.

Dvije od potencijalno tri utakmice mogle bi se igrati u Oklahomi što je velika prednost za najbolju ekipu Zapada nakon regularnog dijela sezone koja je nadoknadila 14 koševa minusa i okrenula rezultat u svoju korist, iako se radi o vrlo mladoj momčadi kojoj je prosjek tek 23.4 godine.

Dallas je spustio Oklahomu na 38 posto šuta iz igre, samo 25.9 posto šuta za tricu te imao i 13 blokada, ali Thunder je uzvratio dobrom igrom na Luki Dončiću i Kyrieju Irvingu. Iako je Slovenac ostvario triple double (18 poena, 12 skokova, 10 asistencija), imao je šut 6/20 i sedam izgubljenih lopti.

Dodajmo i to da je Dončić pod upitnikom za nastup u večerašnjem suseretu zbog problema s desnim koljenom i lijevim gležnjem.

Što su rekli

Shai Gilgeous-Alexander, igrač Oklahome: "Većim dijelom na kraju se sve svodi na povjerenju u suigrače i što vam obrana donese. To vam treba kako biste pobjeđivali na visokoj razini i to je jasno još od prvog dana, a ja želim pobjeđivati na visokoj razini, tako da nemam druge opcije."

Kyrie Irving, igrač Dallasa: "Osjećam da smo igrali dovoljno dobro da dođemo do pobjede, ali jednostavno nismo uspjeli zaključiti posao. Male stvari su bitne: slobodna bacanja, napadački skokovi, te 50:50 situacije koje smo vidjeli kad su nas pobijedili."

Mjesto, vrijeme

Paycom Center, Oklahoma City, 03:30 po hrvatskom vremenu

Nedostaju

Thunder: Olivier Sarr (ozljeda)

Mavericks: Kleber, Prosper (ozljede), Dončić (pod upitnikom)

Zadnji susret

Thunder je upisao pobjedu 96:100 na gostovanju kod Mavericksa prije dva dana.

Prognoza

Momčad Oklahome trebala bi večeras iskoristiti prednost domaćeg terena i upisati treću pobjedu u ovoj seriji.

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!