Tenis

Sabalenka i Collins odlučuju o putnici u finale Rima

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.05.2024.
Sabalenka i Collins odlučuju o putnici u finale Rima
Foto: EPA

Poznate su sve polufinalistice WTA turnira u Rimu. Nakon što su dan ranije u polufinale prošle Iga Swiatek i Cori Gauff, pridružile su im se Arina Sabalenka i Danielle Collins...

Druga igračica svijeta Arina Sabalenka odradila je vrlo dobar meč protiv Jelene Ostapenko i svladala ju je u dva seta. Latvijka nije imala previše šanse, u cijelom meču nije došla niti do jedne break prilike.

Igraj na Sabalenka - Collins na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i treća pobjeda Sabalenke dok je Ostapenko ostala na jednom osvojenom setu u međusobnim dvobojima. Nakon poraza u klasiku u Madridu protiv Ige Swiatek, Sabalenka je na najboljem putu prema novom finalu.

U polufinalu Sabalenku očekuje dvoboj protiv Amerikanke Danielle Collins koja je spriječila bjelorusko polufinale. Collins je također u dva seta svladala Viktoriju Azarenku.

Amerikanka je slavila sa 6:4, 6:3 i tako potvrdila kako ove sezone igra najbolji tenis u svojoj karijeri. Protiv Sabalenke trebat će joj baš takav meč, u dosadašnjih pet upisala je isto toliko poraza. Ove godine susrele su se jednom i to u osmini finala u Madridu gdje je Sabalenka slavila s 4:6, 6:4, 6:3.

WTA Rim, četvrtfinale:
Arina Sabalenka (-, 2) - Jelena Ostapenko (Latvija, 9) 6:2, 6:4
Danielle Collins (SAD, 13) - Viktoria Azarenka (-, 24) 6:4, 6:3

FOTO: EPA/FABIO FRUSTACI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!