Košarka

Zadrani žele završiti seriju u Zagrebu, Sesarovi igrače imaju drugačije planove

Branimir Korać • četvrtak, 16.05.2024.
Zadrani žele završiti seriju u Zagrebu, Sesarovi igrače imaju drugačije planove
Foto: Edvard Šušak/HINA

Nakon što je Zadar slavio protiv Dinama u prvoj utakmici, ima priliku u Zagrebu završiti posao. Međutim, domaćin želi produžiti seriju i vratiti se u Zadar…

Zadrani su ušli u polufinalnu seriju kao favoriti, međutim Zagrepčani će pokušati doći do majstorice. Iako su u statusu autsajdera, ne misle se predati nego se nadaju kako bi mogli na svom parketu izboriti majstoricu i onda u nekoj ludoj utakmici šokirati domaćina u Zadru.

Igraj na Dinamo - Zadar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo će imati podršku svojih navijača u večerašnjem susretu, pokazao je već kako može biti neugodan, posebno na dobar šuterski dan što je osjetila Cedevita Junior u četvrtfinalnoj seriji. Dinamo je slavio s vrlo visokih 102:71.

Ako uspije ponoviti sličnu utakmicu, značajno će otežati posao Zadrani, ali isto tako bit će vrlo teško jer ga očekuje puno jača i intenzivnija obrana od one s kojom se susreo protiv momčadi sada već bivšeg trenera Damira Mulaomerovića.

Ove sezone Dinamo je samo jednom završio na jednoznamenkastom zaostatku za Zadrom i to u sklopu 21. kolu u Zadru kada je poražen sa 77:73. No prošle sezone u doigravanju susreli su se u četvrtfinalu, a Dinamo je bio bolji sa 77:76 na svom parketu. Ipak, Zadar je prošao u finale s dvije uvjerljive pobjede na svom parketu.

Jusupova momčad izgleda odlično i prvi je favorit za titulu prvaka. U finalu je već Split koji je lako eliminirao okrnjenu i premorenu Cibonu pred kojom je dugačko, teško i neizvjesno ljeto.

No u Zadru još ne razmišljaju o finalu, Danijel Jusup nije takav trener da bi preskakao stepenice i traži pristup od utakmice do utakmice. Bio je s nekim stvarima u prvom susretu nezadovoljan i inzistira na tome da se one poprave.

Što su rekli

Hrvoje Garafolić, kapetan Dinama: "Ovo je utakmica koja nama znači sve. Ako izgubimo, to je kraj sezone, tako da smo 200 posto motivirani. Svjesni smo svojih grešaka u prvoj utakmici u Zadru. Oni su imali puno bolju energiju i kaznili su nas. Znamo da moramo biti na gornjoj granici svojih mogućnosti da pobijedimo Zadar koji je izuzetno kvalitetna ekipa. Nadamo se dobroj podršci s tribina i da selimo seriju nazad u Zadar."

Danijel Jusup, trener Zadra: "Čeka nas susret u Zagrebu protiv jedne, vidjeli smo, izuzetno ozbiljne momčadi koja može odgovoriti fizičkim zahtjevima, naročito u tom defanzivnom dijelu. Niti jedna utakmica s njima nije lagana, pretpostavljam da će tako biti i u Zagrebu. Pogledali smo što smo radili dobro, a što ne u ovoj prvoj utakmici, morat ćemo neke stvari ispraviti. S jednim intenzitetom, željom, visokom koncentracijom možemo napraviti dobar rezultat."

Mjesto, vrijeme

Zagreb, Dom Dražena Petrovića, 20:00

Prošli susret

Zadar je u prvom susretu polufinalne serije na svom parketu slavio s 83:68. Bili su Zadrani bolji, a do pobjede su ih vodili Dario Drežnjak s 23 poena i Luka Božić s 21 poenom, sedam skokova i sedam asistencija.

Prognoza

Zadar je i dalje veliki favorit u ovoj seriji, favorit je i u ovom dvoboju, ali Dinamo ima dovoljno kvalitete da mu stvori probleme.

Premijer liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!