Ostali sportovi

Rijetko viđen raspad Nuggetsa, odluka pada u sedmoj utakmici

Branimir Korać • petak, 17.05.2024.
Rijetko viđen raspad Nuggetsa, odluka pada u sedmoj utakmici
Foto: EPA

Serija se ipak vraća u Colorado gdje će Denver u sedmoj utakmici tražiti prolaz u finale Zapadne konferencije. Minnesota je slavila u šestoj utakmici s visokih 115:70…

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 115:70 (3-3)

Polufinalna serija Zapadne konferencije između Minnesote i Denvera ipak će biti odlučena u majstorici. Sedma utakmica dat će putnika u finale nakon što je Minnesota odigrala sjajnu šestu utakmicu i upisala vrlo visoku pobjedu.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Timberwolvesi su imali 2-0 u seriji nakon prve dvije utakmice u Denveru, Nuggetsi su sjajno odgovorili istom mjerom i došli do preokreta na 3-2 te su s velikom psihološkom prednosti doputovali na šestu utakmicu.

Međutim to im nije bilo od nekakve pomoći, Minnesota nije pala pod pritiskom i odigrala je odličnu utakmicu dok se igra Nuggetsa prelako raspala i upisan je poraz kakav se njima jako rijetko događa.

Već nakon prve dionice Minnesota je imala visoku prednost i vodila s ogromnom razlikom, u nastavku je razlika samo rasla i završnica dvoboja bila je tek formalnost koju su odradili igrači iz drugog plana, a oni Denverovi bili su potpuno izvan utakmice.

Minnesota je u prvoj četvrtini imala seriju 20:0 s kojom je preuzela vodstvo i kontrolu nad susretom, a njene rezerve su u zadnjoj dionici imale seriju 24:0 za bijeg na 112:63, dvije serije koje nisu tipične za protivnike Nuggetsa.

Najbolji kod Minnesote bili su Anthony Edwards s 27 poena i Jaden McDaniels s 21 poenom. Kod Nuggetsa Nikola Jokić ubacio je 22 poena uz devet skokova, a Aaron Gordon dodao je 12 poena i osam skokova. Michael Malone s klupe je koristio devet igrača, a oni su zajedno ubacili devet poena, nitko više od dva. Klupa Wolvesa ubacio je 36 poena.

FOTO: EPA/JUSTIN EDMONDS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!