Košarka

Clark limitirana na jednoznamenkast broj poena, Dojkić i Liberty do uvjerljive pobjede

Branimir Korać • petak, 17.05.2024.
Clark limitirana na jednoznamenkast broj poena, Dojkić i Liberty do uvjerljive pobjede
Foto: fiba.basketball

U WNBA rasporedu noćas je bila samo jedna utakmica. Indiana Fever s Caitlin Clark ugostila je New York Liberty i upisala vrlo visok poraz 102:66...

Niti u svom drugom nastupu u elitnom WNBA-u, Caitlin Clark nije došla do pobjede. Nova zvijezda svjetske košarke koja je u ligu došla s neviđenim "hypeom" mora proći kroz razdoblje prilagodbe koje neće biti lagano.

Igraj na WNBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prva dva nastupa to se itekako osjetilo, noćas pogotovo mu susretu u kojem Indiani nije puno toga polazilo za rukom, a niti Clark nije bila napadački raspoložena da bi mogla izvući ekipu i povući je do pobjede.

Liberty je imao izuzetno raspoloženu Breannu Stewart koja je već u prvom poluvremenu bila na 20 poena, a New York vodio 48:31.

U nastavku je Fever uspio malo smanjiti zaostatak i približiti se na minus 11, ali bliže nije išlo. U posljednjoj dionici potpuni raspad Indiane koja to razdoblje gubi s 35:10 i bilježi vrlo visok poraz 102:66.

Stewart je na kraju završila s 31 poenom i deset skokova, a po 14 poena dodale su Jonquel Jones (deset skokova) i Sabrina Ionescu (sedam skokova). Ivana Dojkić igrala je 14 minuta i ubacila pet poena (0/2 za dva, 1/2 za tri, 2/2 slobodna) uz skok i asistenciju.

Kod Indiane Aliyah Boston ubacila je 12 poena uz sedam skokova, a Katie-Lou Samuelson deset. Clark je ubacila devet poena uz šut iz igre 2/8, sedam skokova i šest asistencija.

WNBA:
Indiana Fever - New York Liberty 66:102

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!