Tenis

Jarry pokvario Paulu rođendan i ostavio ga bez finala Rima

Branimir Korać, HINA • subota, 18.05.2024.
Jarry pokvario Paulu rođendan i ostavio ga bez finala Rima
Foto: EPA

U finalu Masters 1000 turnira u Rimu igrat će Nicolas Jarry i Alexander Zverev. Jarry je izbacio Tommyja Paula, a Zverev Alejandra Tabila...

Čileanski tenisač Nicolas Jarry (ATP - 24.) pobijedio je u petak Amerikanca Tommyja Paula (ATP - 16.) sa 6:3, 6:7(3), 6:3 i prvi put u karijeri stigao do finala turnira iz serije Masters 1000, a za naslov u Rimu će se boriti protiv Nijemca Alexandera Zvereva, koji je u prvom polufinalu svladao Čileanca Alejandra Tabila sa 1:6, 7:6(4), 6:2.

Igraj na Zverev - Jarry na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jarry je rastužio Paula na njegov 27. rođendan i po sedmi put u karijeri došao do finala na ATP Touru, a svih sedam je izborio na turnirima na zemljanoj podlozi.

Čileanac nije dopustio Amerikancu ono što se dogodilo njegovom sunarodnjaku Alejandru Tabilu, koji je nakon uvjerljivo osvojenog prvog seta dvoboja protiv Alexandera Zvereva, izgubio drugi set u 'tie-breaku', a potom potpuno klonuo u odlučujućem setu. Jarry je uspio u trećem setu doći do 'breaka' za vodstvo 4:2, a onda je kod 5:3, u najdužem gemu meča, propustio pet meč-lopti, spasio dvije prilike za 'break' koje je imao Paul te na šestu meč-loptu dočekao pogrešku suparnika.

Za 28-godišnjeg Čileanca nedjeljni finale će biti daleko najveći meč u karijeri u kojem će tražiti put prema svom četvrtom naslovu. S druge strane će imati 27-godišnjeg Alexandera Zvereva, koji će igrati svoje prvo finale u ovoj godini, ali 33. u karijeri i već treće na rimskom Mastersu, koji je i osvojio 2017. Nijemac će pokušati doći do svog 22. naslova u karijeri, a šestog na turnirima Masters 1000 serije.

Nedjeljni meč za naslov u Foro Italicu na rasporedu je od 13.30 sati.

ATP Rim - polufinale:
Alexander Zverev (Njemačka, 3) - Alejandro Tabilo (Čile, 29) 1:6, 7:6(4), 6:2
Nicolas Jarry (Čile, 21) - Tommy Paul (SAD, 14) 6:3, 6:7(3), 6:3

FOTO: EPA/Alessandro Di Meo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!