Ostali sportovi

Usikov plan je uspio, imamo apsolutnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji!

Branimir Korać • nedjelja, 19.05.2024.
Usikov plan je uspio, imamo apsolutnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji!
Foto: EPA

Oleksandr Usik apsolutni je svjetski prvak u teškoj kategoriji. U fantastičnom meču podijeljenom odlukom sudaca slavio je protiv Tysona Furyja...

Najavljivali su ga kao meč stoljeća, očekivanja su bila velika i na kraju su opravdana. Tyson Fury i Oleksandr Usik pružili su meč najviše kvalitete, a ovakvim nastupom teško bi im itko mogao parirati.

Imali su obojica svoje bolje i lošije trenutke, trenutke u kojima je izgledalo kako plan ne funkcionira i da meč odlazi na stranu protivnika, međutim na kraju je ipak Usik bio taj koji je ostao neporažen u profesionalnoj karijeri i koji je tijesno, ali zasluženo slavio.

Od prve do posljednje runde Usikov plan bio je isti, on je bio taj koji je konstantno išao prema naprijed i pokušavao staviti Furyja pod što veći pritisak.

To mu je uspjelo posebno u devetoj rundi gdje je pošteno uzdrmao Furyja koji je bio pred padom, spasili su ga konopci i sudac u ringu koji je dao Furyju vremena da se pribere.

Dotad je Britanac bio vrlo samouvjeren, vrlo opušten i uspio je zadržati Usika na distanci i ne dopustiti mu da mu se previše približi. Nerijetko je Ukrajinac nailazio na kontru kada se činilo da je došao na distancu koja mu odgovara.

Nakon što je jedva preživio devetu rundu, Fury više nije bio onako razigran i nije više toliko provocirao, bio je svjestan da je meč vrlo gust, a Usik iznimno opasan.

Dovršio je Usik meč kako je i počeo, pokušavao se čim više približiti Furyju i nanijeti mu težak udarac, no novog prekida ili nečeg bliskog tome nije bilo.

Na kraju deveta runda davala je prevagu na stranu Usika, no gledaju se sve runde i bilo je jasno da će biti tijesno. Tako je i bilo, dvojica sudaca prevagnula su na stranu Usika dok je jedan bio na strani Furyja.

U svakom slučaju sjajan meč, Usik je pokazao svoju tehničku nadmoć, ali Fury je dosta viši i s dužim rukama i tu je stvarao većinu problema.

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!