Ostali sportovi

Nije moglo teže

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 18.08.2008.
Nije moglo teže

Sve tri hrvatske loptačke reprezentacije na Olimpijskim igrama dobile su najteži mogući ždrijeb do kraja natjecanja. Vaterpoliste, rukometaše i košarkaše već u četvrtfinalnoj, najvažnijem susretu na turniru, očekuje europski i svjetski prvaci...

Niti zrno sreće nije dohvatilo tri naša momčadska sporta u rasporedu završnih borbi za medalju. Sve tri naše momčadi čeka nevjerojatno težak raspored do eventualnog finala, a nije nemoguće da sva tri naša momčadska aduta završe svoj nastup korak prije borbi za medalju.

Raspored završnice, srijeda 20.8.

VATERPOLO
Četvrtfinale:
Hrvatska - Crna Gora (10h)
Španjolska - Srbija

Polufinale:
Mađarska - Hrv/CG
SAD - Špa/Srb

KOŠARKA
Četvrtfinale:
Hrvatska - Španjolska (8:30h)
Liva - Kina
Argentina - Grčka
SAD - Australija

Polufinale:
Lit/Kin - Špa/Hrv
SAD/Aus - Arg/Grč

RUKOMET
Četvrtfinale:
Hrvatska - Danska (12h)
Francuska - Rusija
Poljska - Island
Južna Koreja - Španjolska

Polufinale:
Fra/Rus - Dan/Hrv
Polj/Isl - JK/Špa

Vaterpolisti su svoju sudbinu počeli proklinjati još prekjučer, kad su shvatili što su napravili neplaniranim porazom od SAD-a. Danas su rezultati bili očekivani, Srbi su se odmarali protiv Italije, a Amerikanci pobijedili Nijemce, pa naše čeka pravi pakao ako žele do medalje. Četvrtfinale ne da nismo izbjegli, nego moramo "ratovati" protiv europskih prvaka Crnogoraca, a ako njih prođemo - čekaju nas Mađari u polufinalu.

Košarkaši su također i prije zadnjeg kola znali da ih u četvrtfinalu čekaju svjetski prvaci Španjolci, no oni su ipak bolji izbor od nedodirljih Amerikanaca. Ako uspijemo iznenaditi Španjolce, kao što smo ih iznenadili prošle godine na Europskom prvenstvu kojemu su bili domaćini, u polufinalu nas čeka bolji iz okršaja Litva - Kina. Može se čak reći da su košarkaši najbolje prošli, jer barem na putu do finala nema SAD-a.

"Šlag na kraju" dočekao je rukometaše. Kostur ždrijeba posložio se tako da su sva četiri glavna favorita za zlato u našem dijelu. Tako nas u četvrtfinalu čeka okršaj s uvijek nam neugodnim europskim prvacima Dancima, a ako njih pobijedimo - u polufinalu nas čekaju još neugodniji Francuzi.

Gore i teže zaista nije moglo. Međutim - samo smo si krivi što ne znamo kalkulirati i što smo umjesto lakših protivnika svojim porazima "odabrali" neusporedivo teže. Konačno - što za nas znači teži protivnik? Zar već tisuću primjera nije dokazalo da su nama jednako teški i oni najbolji i oni koji su autsajderi. Ako ne igramo maksimalno - od svakoga možemo izgubiti. Ali s druge strane - i svakoga pobijediti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!