Tenis

Safina u Varaždinu!

Ivana Strahija • četvrtak, 05.02.2009.
Safina u Varaždinu!
Foto: Jurica Rako

Jedna od najboljih tenisačica svijeta, Dinara Safina, trebala bi od ožujka postati stanovnicom Varaždina i između nastupa na WTA turnirima u Varaždinu trenirati sa svojim trenerom Željkom Krajanom.

Zlatko Horvat, varaždinski dogradonačelnik i veliki zaljubljenik u sport, podijelio je s nama ekskluzivnu informaciju kako će od ožujka ove godine Varaždin najvjerojatnije biti bogat za jedno veliko sportsko ime, tenisačicu Dinaru Safinu. "Prošli tjedan je nas u Gradu posjetio Željko Krajan, trener i menadžer trenutno druge igračice svijeta i izrazio želju da sa Dinarom Safinom dođe u Varaždin i praktički od nje napravi Varaždinku."

Grad je dakako objeručke prihvatio ponudu, koja će mnogo značiti za promociju Varaždina. No, ima još prednosti takvog dogovora: "Načelno je dogovoreno da se na prostoru gradskih bazena napravi tenisko igralište s umjetnom podlogom na kojoj se igraju ATP turniri. Safina bi na njemu trenirala između turnira, a kad ga ona ne bi koristila, bio bi slobodan za trening naše reprezentacije i klubova, ne moram ni govoriti kolika bi to korist bila za razvoj teniskog sporta u Varaždinu i Hrvatskoj", rekao je Horvat.

23-godišnja Ruskinja bi k tome mogla koristiti logistiku varaždinskih gradskih bazena, dakle teretanu, saunu, masažu i plivanje.

"Imali su Krajan i Safina i drugih ponuda, recimo od Poreča, no on je pokazao iznimni lokal patriotizam i želi da se to napravi u Varaždinu. Cijela bi priča trebala biti dovršena u ožujku", zaključio je Horvat.

Treba reći i kako Varaždin ne bi imao nikakvih dodatnih ulaganja, osim inicijalnog osiguravanja prostora za teniski teren, jer će Krajan sam osigurati sve ostalo potrebno. Međusoban odnos Grada i tenisačice bit će reguliran posebnim ugovorom, objasnio nam je Zlatko Horvat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!