Nogomet

Mikić dobro otvorio sezonu

Yasuyuki Nagatsuka • subota, 07.03.2009.
Mikić dobro otvorio sezonu
Foto: Davor Sajko

Susretima prvog kola započela je nova sezona u najjačem rangu natjecanja japanskog nopgometa, a Mihael Mikić ostavio je jako dobar dojam u prvom susretu...

Sunfrecce Hiroshima vratila se u 1. ligu, a nakon godinu dana izbivanja igrala je s Yokohama Marinosom u gostima. Bivši Dinamov igrač Mihael Mikić je igrao do 87. minute te se nametnuo svojom agresivnošću i prodorima.

Već u trećoj minuti Hiroshima je primila gol, ali Tomoaki Makino je izjednačio udarcem glavom nakon kornera u 19. minuti. U 24. minuti japanski reprezentativni napadač Hisato Sato je preokrenuo rezultat udarcem s 22 metra, a na 3:1 povidio je Yousuke Kashiwagi u 38. minuti. U drugom poluvremenu bugarski branič Ilian Stojanov iz slobodnog udarca postigao je četvrti gol za Hiroshimu i riješio pitanje pobjednika.

Konačan rezultat je bio 4:2 za Hiroshimu koja je tako u prvenstvo ušlapobjedom. Srpski trener Mihajlo Petrović, koji je igrao kao u Dinamu 1984/1985, izjavio je nakon susreta kako mu je želja od Hiroshime stvoriti japanski "Hoffenheim".

Premda je Mikić dobio žuti karton u 35. minuti i nije šutirao prema golu niti asistirao, ostavio je jako dobar dojam. Navijači su ga nakon susreta proglasili ponajboljim igračem utakmice. U prošloj sezoni Hiroshima je imala problema na njegovoj poziciji te je naš internacionalac veliko pojačanje za ovu momčad.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!