Tenis

Ljubičić u četvrtfinalu!

Bernard Jurišić, Ante Đorđević • nedjelja, 22.01.2006.

Ivan Ljubičić nastavlja u impresivnom stilu juriti prema završnici Australian Opena. Nakon što je ulaskom u osminu finala ubilježio svoj dosad najbolji rezultat na Grand Slamu, danas je otišao i korak naprijed. Pobijedio je Šveđanina Thomasa Johanssona 6:2, 6:4, 6:4 i ušao među najboljih 8 na Australian Openu...

Ivan Ljubičić ni za svog najboljeg prijatelja s Toura nije imao milosti. 6:2 6:4 6:4 za manje od dva sata igre odvelo ga je u četvrfinale prvog Grand Slama sezone (prvo četvrtfinale uopće u njegovoj karijeri kad su Grand Slamovi u pitanju), turnira na kojem ove godine još nije izgubio nijedan set!

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Thomas Johansson, pobjednik Australian Opena iz 2002. godine, nije imao nikakvu priliku u ovom susretu. Prvi set Ljubo je ekspresno riješio breakovima u trećem i sedmom gemu za sigurno vodstvo od 5:2. Jedino malo opuštanje kod dva breaka „viška" donijelo je Šveđaninu prvu i zadnju break priliku u cijelom susretu.

No, Ljubo se izvlači i iz te situacije i završava prvi set sa 6:2. Iako je tijekom susreta ukupno servirao jednako as servisa kao i Ivan, dvanaest, Johansson je u ključnim trenucima radio dvostruke pogreške, do kraja susreta imao ih je čak sedam.

Kako glasi "školski" scenarij pobjede? Po break u svakom setu. A drugi i treći set najbolje su pokazali zašto je Ivan danas jedan od najboljih igrača na svijetu. Savršenom lakoćom na svim udarcima i bez imalo problema na svom servisu, s dva breaka, kod 3:3 u drugom te kod 2:2 u trećem setu, priveo je susret kraju.

Slijedi četvrtfinale, u kojem ga čeka neočekivani pobjednik nad Andyjem Roddickom, Cipranin Marcos Baghdatis, nekadašnji prvi junior svijeta i juniorski pobjednik Australian Opena iz 2003. Ivan se s njime susreo jednom, i to baš u 2. kolu Autralian Opena prošle godine, tada je izgubio rezultatom 3:1 u setovima, no danas je to sasvim jedna nova priča. Nakon toga - Nalbandian pa Federer!

Ljubičić nas je svojim igrama posve „razmazio" pa serviranje fraza o dovoljno velikom rezultatu više ne pomaže: već polako razmišljamo o tome kakav bismo mu doček priredili na Zagreb Indoorsu koji počinje za osam dana...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!