Tenis

"Ljubo" nastavio hrvatski niz

Ivor Krapac • nedjelja, 05.02.2006.

Nakon tri pobjede Gorana Ivaniševića na nekadašnjem hrvatskom dvoranskom turniru, Ivan Ljubičić nastavio je tradiciju i proslavio naslov na prvom izdanju Zagreb Indoorsa. "Ljubo" je u finalu sa 6:3 i 6:4 svladao austrijskog kvalifikanta Stefana Koubeka, s kojim će se idućeg tjedna najvjerojatnije sresti i u Davis Cupu...

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Čak i u mečevima koje nije odigrao briljantno, Ivan je ovog tjedna u Zagrebu bio dovoljno dobar da sve riješi bez puno problema. Danas se dogodilo slično - bilo je to rutinsko, čvrsto izdanje, prejako za Koubeka koji ipak nije najsretniji na brzoj podlozi. Bez obzira što se Austrijanac na jučerašnjoj pressici pozivao na Basel i pobjedu nad Ivanom krajem 2004. u dvorani; još jednom se pokazalo da je današnji Ljubičić puno jači igrač od tadašnjeg.

"Ljubo" je riješio meč s ukupno dva breaka, u osmom gemu prvog i trećem gemu drugog seta. Sve ostalo pripalo je serverima, uz ozbiljnije Koubekove prijetnje pri 1:1 u prvom i 2:1 za Ivana u drugom setu. Kod 1:1 u prvom Ljubičić je s dvije dvostruke pogreške pomogao Austrijancu da dođe do 30:40, pa spasio veliku prijetnju nakon dugog poena u kojem je Koubek prvi izgubio strpljenje, poslavši skraćenu lopticu u mrežu.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Kod 2:1 u drugom setu Ivan se ponovno sam uvalio u nevolje. Imao je 30:0, pa promašio dva forhenda i vratio suparnika u igru, a Koubek se potom "zahvalio" neuhvatljivim forhendom za 30:40. Srećom, "Ljubo" se u teškim situacijama uvijek može osloniti na servis, koji je pomogao i ovog puta - dva nevraćena servisa, uz jedan promašeni Austrijančev bekhend-slice, bili su dovoljni da prvi hrvatski "reket" povisi prednost na 3:1.

Nakon što se spasio u tom gemu, Ivan više nije ispustio poen na servisu sve do 6:3, 5:4 i 40:0, a ta velika serija nije ni trebala biti prekinuta. Kod 40:0 pogodio je sjajan servis, kojeg je Koubek jedva vratio i već bio spreman doći na mrežu na rukovanje, ali "Ljubo" je odabrao krivi udarac, lagani forhend koji je otišao van terena.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Nakon tog propusta, Ivan je izgubio još jedan poen, no to je bilo sve. Nije se bilo uputno poigravati, pa je kod 40:30 prvi hrvatski "reket" odigrao jedan konzervativniji poen, kojeg je Koubek prekinuo bekhendom u aut.

Dvije ovosezonske turnirske pobjede, u Zagrebu i Chennaiju, uz četvrtfinale Australian Opena, govore nam da Ivan samo nastavlja gdje je lani stao. Na redu je put u Graz i prvo kolo Davis Cupa...

Zagreb Indoors, 5.2.2006., finale: Ivan Ljubičić (Hrvatska, 1) - Stefan Koubek (Austrija, Q) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!