Sportnet

Nastavak...

Zvonimir Miletić • srijeda, 06.09.2006.

Slika 1 od 1.
Foto: Zvonimir Miletić

Nekoliko “kauboja” koji pucaju iz topa svaki put kada domaća momčad postigne bodove. Jedna od tradicija na ovom stadionu.

Slika 2 od 2.
Foto: Zvonimir Miletić

Studentska sekcija gdje svi uglavnom stoje. Onaj "bijeli" dio je sektor gostujućih navijača. Pošto unos raznih napitaka nije dozvoljen, obično se na stadionu kupi Cola ili Sprite, a “prošverca” se pljoska sa alkoholom, pa se onda “miksa” i gleda utakmica.

Slika 3 od 3.
Foto: Zvonimir Miletić

Jedna od nekoliko cheerleaders grupa. Ove su posebne jer imaju “chaps” koje su tradicionalno nosili kauboji. Cure odlično plešu, a još bolje izgledaju.

Slika 4 od 4.
Foto: Zvonimir Miletić

Jos jedan pogled na goste iz Dentona (sjeverno od Dallasa) i poznati Tower koji je simbol sveučilišta u Austinu. Inače, University of Texas je najveće sveučilište u Texasu sa preko 50.000 studenata. Odmah iza je Texas A&M University u 150 km udaljenom College Stationu sa 45.000. Najveći u Americi je Ohio State sa nekih 70.000.

Slika 5 od 5.
Foto: Zvonimir Miletić

Jedna od mnogobrojnih studentica koje su došle bodriti domaću momčad. Pošto je bila velika vrućina, ova je još bila i pristojno odjevena za razliku od nekih drugih. Navijanje baš i nije bilo preglasno, čemu je doprinjela i temperatura koja se za vrijeme utakmice popela preko 40 C.

Slika 6 od 6.
Foto: Zvonimir Miletić

Detalj iz igre – Texas u narančastim dresovima, dok je North Texas bio u bijelim. Obično se "end" zone obojaju u boje domaće momčadi – ova nama bliža je “Texas” dok je ona druga “Longhorns”.

Slika 7 od 7.
Foto: Zvonimir Miletić

Južna tribina i veliki semafor. Ovo je potpuno novi semafor velicine preko 6.500 kvadratnih metara (najveći u Americi i drugi po veličini u svijetu). Cijela je površina semafor samo što sponzori dobivaju prednost sa strane. Prijenos utakmice na semaforu je u HD (high definition).

Slika 8 od 8.
Foto: Zvonimir Miletić

Grb sveučilišta na Darrell K. Royal – Texas Memorial Stadiumu. Darrell Royal je slavni trener ovog sveučilišta koji je osvojio 2 naslova prvaka krajem 60-ih godina. Stadion je memorial svim američkim žrtvama učesnicima 1. i 2. svjetskog rata, korejskog I vijetnamskog rata, Pustinjske oluje i operacija Iraqi Freedom i Enduring Freedom.

Slika 9 od 9.
Foto: Zvonimir Miletić

Po izlasku sa stadiona može se vidjeti teksaški kongres. Odmah poslije saveznog kongresa u Washingtonu, druga po veličini zgrada kongresa u Americi. Ovdje se sastaju teksaški zastupnici u državnom kongresu i senatu te guverner Teksasa (koji je diplomac Texas A&M University).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!