Košarka

Trijumfalni povratak Cassella, Rocketsi sigurni u Chicagu

Bojan Poturica • utorak, 09.01.2007.

Sam Cassell se na spektakularan način vratio u postavu Clippersa koji su slavili kod Hornetsa. Tracy McGrady je briljirao u četvrtoj četvrtini u pobjedi protiv Bullsa, dok je Denver prekinuo niz poraza...

Los Angeles Clippersi su slavili na gostovanju kod oslabljenih New Orleans Hornetsa rezultatom 100:90. Hornetsi su vodili "pola" koša nakon tri četvrtine, a onda je Sam Cassell odlučio pobjednika. Cassell je zaigrao prvi put nakon tri tjedna te je zabio 31 koš. Cuttino Mobley je dodao 20 koševa, dok je Elton Brand završio na 18 koševa i 12 skokova. Cijela prva petorka Hornetsa upisala je dvoznamenkasti broj koševa, a najbolji su odigrali Desmond Mason (28 koševa, 5 skokova) i Tyson Chandler (13 koševa, 13 skokova).

Nakon što su gubili 40:30 na poluvremenu, Houston Rocketsi pronašli su način da pobijede Bullse u Chicagu. Odgovor na pitanja koja su postavljali Bullsi bio je Tracy McGrady koji je zabio 31 koš, od čega 15 u posljednjoj četvrtini. T-Mac je tome dodao osam asistencija i šest skokova. Dikembe Mutombo (16 skokova) je ponovno bio vrlo dobar u obrani u odsustvu Yao Minga, a Juwan Howard (16 koševa, 9 skokova) je nastavio s upečatljivim nastupima. Ben Gordon (24 koša, 5 asistencija) i Luol Deng (20 koševa) su vodili "bikove".

Denver Nuggetsi su prekinuli niz od pet uzastopnh poraza. Denver je pobijedio Milwaukee Buckse 104:92. Bucksi su igrali bez Michaela Redda koji će zbog ozljede koljena propustiti četiri do šest tjedana, a tijekom susreta se ozlijedio i Mo Williams. Earl Boykins (26 koševa, 11 asistencija), Allen Iverson (23 koša) i Marcus Camby (19 koševa, 15 skokova, 7 blokada) su predvodili Nuggetse, dok je s klupe ponovno odličan bio Reggie Evans (13 koševa, 11 skokova). Ruben Patterson (29 koševa, 12 skokova, 7 asistencija, 4 ukradene lopte) je bio prvo ime Bucksa za koje je Damir Markota odigrao jednu minutu, ali bez učinka.

NBA rezultati, 8. siječanj 2007.:
New Orleans Hornets - Los Angeles Clippers 90:100
Chicago Bulls - Houston Rockets 77:84
Denver Nuggets - Milwaukee Bucks 104:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!