Zimski sportovi

Mazoch još uvijek u komi

Maja Giljanović • utorak, 23.01.2007.

Češki skijač-skakač Jan Mazoch nakon subotnjeg zastrašujućeg pada u poljskim Zakopanima još se uvijek nalazi u teškom stanju...

Podsjetimo, 21- godišnjaka je oborio jak nalet vjetra uslijed kojeg je izgubio ravnotežu te je s desetak metara visine jako udario glavom i ostao nepomičan ležati. Hitno je prebačen u mjesnu bolnicu gdje su mu ustanovljene vrlo ozbiljne te po život opasne povrede glave. Liječnici su stoga, u strahu od pogoršanja stanja, preporučili transfer u bolnicu u Krakowu.

Glasnogovornica krakovske bolnice je, pak, objavila da se Mazoch trenutno nalazi u stanju umjetno inducirane kome kako bi se ograničila oštećenja na mozgu. Također je potvrdila da, iako je Čehovo stanje stabilno, najnoviji nalazi pokazuju da oteklina na mozgu nije splasnula te da transfer u bolnicu u Pragu još uvijek nije moguć.

Poljsko javno tužiteljstvo je, inače, pokrenulo i službenu istragu nesreće i zatražilo provjeru snage i brzine vjetra kao i općih uvjeta na skakaonici kako bi se utvrdilo je li bilo osnove za ranije otkazivanje druge (kobne) serije skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!