Rukomet

Još puno posla

Ivana Strahija • nedjelja, 06.01.2008.

U drugom susretu Croatia-Slovenia Cupa Hrvati su slavili protiv Bosne i Hercegovine, no do pobjede su došli teže nego u susretu sa Švedskom. Izbornik Červar upozorava da je pred reprezentacijom još puno posla.

Ako je to ikako moguće, naši su rukometaši na terenu dvorane u Poreču izgledali još umornije no u subotu, što se jasno vidjelo i u njihovoj igri. Ipak, u obzir valja uzeti činjenicu da su susjedi iz Bosne i Hercegovine u naponu snage za razliku od naših rukometaša, pošto za svega nekoliko dana započinju s kvalifikacijama za SP 2009. U grupi s Finskom i Litvom bosansko-hercegovački rukometaši namjeravaju osvojiti prvo mjesto, a u to je uvjeren i izbornik Halid Demirović.

Susret započinje izvrsnom igrom Hrvata, koji uz obranu 6-0 dolaze do 4:0, a gosti po prvi puta tresu Jerkovićevu mrežu tek u 6. minuti. Dvije minute kasnije naši imaju 7:2 i čini se da BiH ne može ozbiljnije ugroziti domaći gol, no tada se izabranici Line Červara opuštaju i počinju griješiti.

Vezane vijesti

Prelaskom na obranu 5:1 Hrvati si dodatno kompliciraju situaciju i teže dolaze do kontri i polukontri. Jaškić, Prce, Toromanović i Doborac, te solidni Šabanović na vratima hitro smanjuju razliku, a po ulasku Terzića u igru i izjednačuju kod 11:11. Uz pogotke Veselinova reprezentativci BiH zaključuju prvih 30 minuta na +2 i 16:14.

Odmah po početku drugog poluvremena Hrvati izjednačuju, no gosti na čelu sa raspoloženim Stojanovićem odlaze na +4, najviše zbog slabe obrane naših vratara, kojima igrači u polju i nisu previše pomagali.

Do 49. minute naši reprezentativci se ipak dižu, obrana počinje šljakati kako treba, a odlični su Vuković, Zrnić i Špoljarić, koji odljepljuju svoj tim na +2 kod 26:24. Vodstvo Hrvati nisu više ispustili iz ruku.

Izbornik Lino Červar bio je zadovoljan tek prvim dijelom prvog i drugim drugog poluvremena, kaže da je pred našom reprezentacijom puno posla: "Drugo je poluvrijeme bilo pravi ispit mentalne snage za našu reprezentaciju. Pokazali smo da možemo ginuti u obrani, a ovo je pobjeda srca i volje."

Červaru se za sad najviše sviđa obrana 3-2-1, a drago mu je što su Vuković i J. Valčić danas igrali još bolje no jučer protiv Švedske.

Croatia-Slovenia Cup, 2. kolo: Hrvatska – BiH 32:28 (14:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!