Vodeni sportovi

Krenulo 9. SP u malim bazenima

Maja Giljanović • srijeda, 09.04.2008.

Kvalifikacijama u kojima je nastup u večerašnjim polufinalima izborilo troje hrvatskih plivača startalo je 9. Svjetsko prvenstvo u 25-metarskim bazenima koje se do 14. održava u Manchesteru...

S obzirom da je glavni cilj godine (zapravo zadnje četiri) - Olimpijske igre u Pekingu - na programu u kolovozu, čelnici FINA-e pomaknuli su termin mališa i prebacili ga neposredno nakon Europskog prvenstva u 50-metarskim bazenima u Eindhovenu.

Tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo i treneri Dmitri Bobev, Mike Bottom i Pero Kuterovac put Engleske su poveli šest naših aduta - Sanju Jovanović, Duju Draganju, Gordana Kožulja, Marija Todorovića, Sašu Imprića i Ivana Tolića, a Karlo o tajmingu SP kaže: "sretnije je rješenje nego ono prije četiri godine" kada se Indianapolis, naime, održao netom nakon OI u Ateni.

Manchester će inače u narednih šest dana ugostiti gotovo tisuću sportaša iz 107 zemalja u najvećem plivačkom natjecanju na tlu Velike Britanije od Olimpijskih igara u Londonu 1948., a unatoč izostancima zvijezda poput Michaela Phelpsa, Laure Manaoudou ili Granta Hacketta imena Rolanda Schoemana, Marleen Veldhuis, Ryana Lochtea, Kirsty Coventry ili našeg Draganje, svjetskog prvaka na 50 slobodno iz Šangaja prije dvije godine, jamče spektakl.

U jutarnjim je kvalifikacijama bazen oprobalo petero Hrvata jer Splićanin (član zagrebačke Dubrave) je odlučio propustiti 100 delfin: Kožulj i Tolić na 100 metara leđno, Todorović na 100 delfin, Imprić na 100 prsno i Jovanović na 100 leđno.

Večeras kad je na programu pet finalnih disciplina vidjet ćemo, pak, redom Gordana Kožulja koji je u polufinale ušao s 11. vremenom 52.73, Sanju Jovanović koja je također bila 11. s 59.92 te Marija Todorovića koji je bio deseti s 51.84. Ivan Tolić nije ušao u polufinale, imao je 20. rezultat na 100 leđno (54.14), a 28. je bio Saša Imprić na 100 prsno (1:01.02),

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!