Rukomet

Nijemci bolji od Rusa

Antonija Pavlić • nedjelja, 27.07.2008.
Nijemci bolji od Rusa
Foto: Axel Heimken

Njemačka i Rusija, odigrale su prvi prijateljski susret u sklopu priprema za predstojeće Olimpijske igre. Njemačka je dominirala susretom te na koncu ostvarila zasluženu pobjedu (32:25)...

Njemačka je Ruse ugostila u Kölnu, počastivši ih usput porazom, i utrpavši im 32 pogotka. Elf je susret odigrao bez Hensa i Jansena koji se još bore s ozljedama pa je izbornik Heiner Brand priliku dao Krausu i Kauffmanu koji su je objeručke prihvatili. Krauss je u rusku mrežu spremio 9 komada dok je Kauffman sigurno poentirao sedam puta. U momčadi Njemačke uz Kauffmana i Krausa zapaženije su uloge imali i četverostruki strijelci Klein i Glandorf.

Rusi su, začudo, bili kompletni, vratio se ozlijeđeni Rastvorcev, a nastupili su i sa 16 igrača iz čega je vidljivo kako je izbornik Maksimov zasada iz ekipe eliminirao samo Kainarova dok je jedno mjesto za avion do Rusije još ostalo prazno. Spomenimo i da je solidan bio i odaziv na utakmicu, puno više no što, recimo, najveći hrvatski nogometni derbi između Dinama i Hajduka, ujedno i finale kupa, zanima hrvatsku javnost (pet tisuća posjetioca). Utakmicu je u Kölnu pohodilo 17.587 gledatelja.

Rusiji i Njemačkoj, baš kao i nedavno Hrvatskoj i Poljskoj predstoji još jedna međusobna utakmica u Halleu, koja im je ujedno i posljednja provjera prije olimpijskog turnira u Pekingu.

Njemačka: Fritz, Bitter, Roggisch, Klein 4, Strobel, Kohrman 2, Glandorf 4, Zeitz 1, Klimovets, Kraus 9, Kehrman 2, Kaufmann 7, Haas, Schwarzer 3, Sprenger.

Rusija: Grams, Kotigov, Filipov 1, Ivanov 1, Miagkov, Krivošljikov, Starih, Jedvokimov 3, Dibirov 1. Černoivanov 5, Igropulo 6. Rastvorcev 1, Kamanjin 3, Kovaljev 1, Arslanjan 2, Kokšarov 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!