Košarka

Španjolska lekcija Mađarskoj

Branimir Korać • utorak, 29.07.2008.
Španjolska lekcija Mađarskoj
Foto: EPA

U pripremnom susretu uoči Olimpijskih igara Španjolska se poigrala s Mađarskom i nanijela joj katastrofalan poraz. Španjolci su slavili 103:45 odigravši sa svim snagama i to ozbiljno do posljednje minute...

Prema prvom planu priprema Španjolska je jučer trebala odigrati prijateljski susret s hrvatskom reprezentacijom, međutim kako se Hrvatska plasirala na Olimpijske igre i zaputila na pripreme na Roglu, Španjolci su morali potražiti novog protivnika. Izbor je pao na slabašnu Mađarsku na kojoj su dodatno ojačali samopouzdanje.

Mađari su pometeni sa 103:45 u susretu koji je bio neravnopravan svih 40 minuta. U dvoboju u Zaragozi već na poluvremenu Španjolska je vodila 54:26, a u drugom dijelu prednost je nastavila rasti iz minute u minutu.

Odličnu formu potvrdio je Pau Gasol koji je u velikoj minutaži ubacio 32 poena, Marc Gasol dodao je 20 poena, a Felipe Reyes 11 poena. Kod Mađarske jedini dvoznamenkasti je bio Nemeth s 12 poena.

Dvoboj s Mađarima propustio je zbog lakše ozljede Raul Lopez, a potkraj susreta zglob je iskrenuo Juan Carlos Navarro, no španjolski liječnici tvrde kako je riječ o lakšoj ozljedi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!