Ostali sportovi

Sprinter izbačen iz reprezentacije

Maja Giljanović • srijeda, 30.07.2008.
Sprinter izbačen iz reprezentacije

Jamajčanski olimpijski odbor skinuo je Juliena Dunkleyja s popisa 53-oje atletičara putnika u Peking...

JOA još uvijek nije potvrdila da je 32-godišnji šestoplasirani na jamajčanskim olimpijskim trialsima na 100 metara krajem lipnja dopingiran i da je upravo on "suspektni sprinter" za kojeg je iz IAAF-a stigla vijest o pozitivnom doping-nalazu. Podudarnost bi, međutim, bila prevelika.

Nekadašnji je prvak Jamajke na 60m kojem je osobni rekord na 100-tici 10.07 i na svojim je prvim OI u karijeri izborio mjesto u štafeti 4x100 metara naprasno skinut s popisa, a mediji nagađaju da je upravo u njegovoj krvi pronađen boldenon - anabolični steroid dostupan isključivo putem veterinarskog recepta jer je indiciran u prvom redu za liječenje konja - JOA je, naime, najavila da je IAAF pronašao doping u krvi još uvijek neimenovanog sprintera te ga nije željela identificirati prije isteka roka kojeg propisuje Međunarodna atletska federacija.

Predsjednik Odbora Mike Fennell nevoljko je potvrdio: "Primili smo IAAF-ovu obavijest, prenijeli je sportašu i savjetovali ga oko daljnje procedure. Može se žaliti u roku od pet dana i zahtijevati vađenje B uzorka, odnosno može prihvatiti A nalaz".

Špekulacije da je Dunkley "taj" podgrijao je Fennell natuknuvši da je riječ o sprintu, ali isključivši i aktualnog i donedavnog svjetskog rekordera Usaina Bolta odnosno Asafu Powella.

Dunkley u svakom slučaju neće na OI, a potvrdi li i B nalaz doping (odluči li se na žalbu) prijeti mu dvogodišnja suspenzija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!