Ostali sportovi

Filip Ude na putu u finale

Maja Giljanović • subota, 09.08.2008.
Filip Ude na putu u finale
Foto: EPA

Prvi Međimurac i prvi hrvatski gimnastičar u povijesti na Olimpijskim igrama vježbom je na "svom" konju s hvataljkama opravdao sva očekivanja...

Ude je u drugoj skupini kvalifikacija odvježbao drugi po redu i svoj nastup okončao s 15.475 s kojima trenutno vodi, ali do konačne potvrde plasmana među osam najboljih na svijetu pričekat ćemo sve do iza 14 sati kada, naime, završavaju kvalifikacije i treće skupine.

Čakovčanin je svoju vježbu (početna mu je ocjena inače bila 16.400) izveo jako sigurno, a osobito su lijepo izgledali E element te tzv. ruska kola. Najbolje je i sam prokomentirao svoj nastup usklikom "To!" nakon kojeg je, pak, zadovoljno u zagrljaju s trenrom pozirao navijačima na tribinama.

Ude je pun samopouzdanja što ne čudi s obzirom na odlične uvjete u SGC Aton Stevice Tkalčeca vrijednom 30 milijuna kuna nakon kojeg se Filip iz praktički egzila u Bratislavi vratio kući u jedinu hrvatsku doista gimnastičku dvoranu.

U vježbi, pak, na parteru na kojem je plasman u finale objektivno bio prevelik zalogaj, Ude je odvježbao nesigurnije i s 14.775 (početna ocjena 16.400) izgubio odmah kao prvi u svojoj skupini sve nade za proboj dalje jer trenutno zauzima 28. mjesto.

Što se, konja s hvataljkama, međutim, tiče finale je praktički osigurano - 22-godišnji europski viceprvak iz Lausanne trenutačno, naime, drži drugo mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!