Ostali sportovi

UŽIVO: Hrvatska - Rusija

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 11.08.2008.
UŽIVO: Hrvatska - Rusija
Foto: EPA

Odmah nakon rukometaša, čekaju nas i košarkaši. Sportnet.hr donosi vam tekstualni prijenos ogleda Hrvatske i Rusije u koji nakon gaženja Australije ulazimo poprilično optimistični...

40' HRVATSKA je pobijedila Ruse s 85:78!!! To ne treba nikakav dodatni komentara, fenomenalan uspjeh košarkaša kojima od srca čestitamo. Nastavlja se pobjednički pohod hrvatskih momčad kroz Peking, svaka čast... Pozdrav do idućeg livea, koji će kolega Dario raditi s utakmicom Hrvatska - Srbija već za nekoliko sati.

40' I ušla su oba. 85:78, imamo ovu utakmicu. Nekad bi to možda i mogli izgubiti, ali ova reprezentacija NE. Time-out Rusi.

Vezane vijesti

40' Popović pogađa slobodno bacanje, 83:78, lopta za nas i novi faul na Popoviću. Ovoga puta moraju ući oba.

39' PLAAAAAAAAAANINIĆ!!! Trica preko ruke za povratak lijepog vodstva. Bikov vraća dvicom, vodimo 82:76. Još minuta.

38' Nova trica Hrjape, nema razloga da čovjek stalno bude sam na trici. 79:74 za Hrvatsku, lopta za nas, minuta i pol do kraja. Da je netko ponudio prije utakmice, uzeli bi. Valjda ćemo uzeti i pobjedu.

38' Gube Rusi loptu, vodimo osam razlike, 2:26 do kraja.

37' Tomas s linije slobodnih bacanja vraća na osam razlike.

37' Hrjapa nam radi probleme, 75:69.

34' Trica Ukića preko ruke za plus 12, odmah vraćaju Rusi na 9. Ali dobro je, jako je dobro... Kus otvoren šut za povratak iznad 10, 73:62 za Hrvatsku, time-out za Ruse. Shvatio je Blatt da je vrag odnio šalu, Hrvatska je moćna, prava ekipa koja može sa svakim, pa tako i europskim prvacima. Ovo je ljudi moji gušt...

31' U Sydneyju se ruča i čita Sportnet, Tony se nada da će obrana izdržati. Trenutno se tako i čini, premda je Kiriljenko malo "poludio". 65:57 za Hrvatsku. Ne, pardon, POPOOOOOOVIĆ za 68:57.

30' Kao u prvom poluvremenu, loš završetak četvrtine. Lončar je nepotrebnim pasom preko cijelog terena poklonio loptu Rusima, Kiriljenko zakucava za 60:53. Ipak, dobili smo i treću četvrtinu 18:17, pa možemo biti i dalje zadovoljni.

29' Javio nam se i Milan s druge strane Jadrana, iz Italije. Javio se i Marko Popović s dva slobodna, uzvraća Kiriljenko za 58:49.

29' Zaredali Rusi s nekoliko poena, pa je plus 9. Sada bi dobro došao koš...

27' Izvrsna, izvrsna obrana Hrvatske, a rezultat to zorno pokazuje. Hrvatska vodi 54:41.

25' Zaredali treneri s time-outima, semafor pokazuje 49:41 za - Hrvatsku.

24' Bravo Pop, trica za +11 Hrvatske. Prerano je razmišljati o pobjedi, ali ovo je sad već jako lijepo. Nismo još primili koš iz igre u drugom dijelu, skoro četiri minute su prošle.

22' Dame i gospodo Rusi, upoznajte Stanka Baraća - dva pogođena šuta za 46:36. I da, lopta je za Hrvatsku. Odličan start. Pridodajmo tome i treću osobnu Kiriljenka, zaslužan je Krešo Lončar.

21' Započeo je drugi dio, Lončaru su iscurile dvije lopte iz blizine, ali veseli njegova hrabrost i odlučnost.

20' Izvrstan kraj četvrtine. Planinić sjajno zabija u stilu Ginobilija za plus 4, a suci sviraju faul Rusima u skoku desetinku sekunde prije kraja četvrtine, što Tomas koristi za konačnih 42:36. Nek se tako nastavi i u drugom dijelu, idem po voltaren za nezgodnu glavobolju. Srećom, nije od nastupa hrvatskih reprezentacija koje i dalje igraju sjajno...

20' Suosjećamo sa svima koji ne mogu gledati uživo ove utakmice, ponekad je tako bilo i nama u Hrvatskoj, no sve pohvale HTV-u što se tiče praćenja OI. U boj, u boj za narod svoj poručuju naši pomorci Tom i Đani negdje blizu Salomonskih otočja, a na putu prema Kini. Tamo, u Kini, naši vode 38:34. Holden zabija za 38:36, naš će bit zadnji napad.

19' Vodi Hrvatska nakon slobodnih Planinića, 36:34.

18' E tako je to izgledalo protiv Australije - trica Tomasa, vodi Hrvatska 32:31. No, stavljaju i Rusi tricu (koja ih ide fenomenalno), pa opet vode, 34:32, što ste i sami mogli izračunati.

17' Trica Ukića za 30:29 Rusa. S obzirom da su Holden i Kiriljenko dobro zatvoreni, rezultat bi mogao biti i malo bolji, no u napadu ne ide kao protiv Australije, što dakako ide i na dušu protivnika.

16' Bravo Planinić, trica za izjednačenje i za time-out Davida Blatta.

15' Vode Rusi 25:20, nakon dvije izgubljene lopte Davora Kusa. Ako su protiv Australije raspoloženi bili svi, danas slobodno možemo reći kako raspoložen nije niti jedan. No vjerujemo da će se to uskoro promijeniti. Lončar smanjuje na 25:22.

13' U tri minute druge četvrtine samo po jedan koš sa svake strane. Sada Bikov zabija slobodna bacanja za vodstvo Rusa od 21:18. Ne pronalazimo prave odgovore na rusku obranu, Kiriljenko je izblokirao već dosta toga kod svog obruča.

10' Loš kraj prve četvrtine, primamo tricu u zadnjoj sekundi pa Rusi odlaze na kratki odmor s prednošću od 17:16. Dobra obrana, ne tako dobar napad, to je kratki rezime prve četvrtine ove utakmice. Vrijedi za obje reprezentacije.

10' 16:14 za Hrvatsku, opet dobar ulazak Planinića u utakmicu.

8' 14:10 za Hrvatsku. Brzo skupljamo osobne za sada, to je jedini pravi problem.

5' Uzraćamo s 5:0, Popović zabija tricu i vodimo 12:7. Imamo i loptu. Više nemamo, promašaj Rozića koji je krenuo u petorci umjesto Tomasa, kako ovaj ne bi prerano skupio osobne na Kiriljenku.

5' 7:7, malo se mučimo u napadu. 9:7, dobar skok Baraća u napadu.

3' 6:0 Hrvatske, zabili Popović i Banić (slobodna bacanja). 6:2 Pašutin, Hrvatska je krenula odličnom obranom. Na to smo već navikli.

2' Loše vijesti, nakrcali nas suci osobnama pa eto Banić već ima tri. S vedrije strane, vodimo 2:0 i imamo loptu.

1' Sve je spremno za podbacivanje, koje je dobio naš Stanko Barać. Bravo Stanko. A bravo i Popović, 2:0 za Hrvatsku.

0' Kamera je nakratko pokazala predsjednika HOO-a Zlatka Matešu, ali i dvije zgodne djevojke-navijačice. Vratite se cure kući, što ćete u Pekingu.

0' Rukometaši su nas jedva zadržali budnima jer su jednostavno predobri, a sada nas čeka vjerujemo puno izjednačenija utakmica. U jednom smo već pobijedili - u ljepoti dresova. Istina, Rusi bi izgubili u tome od svakoga na ovim OI.

0' Počeli su već pristizati mailovi, pa tako svom sugrađaninu Prki sve najbolje želi Dejan iz Perua, dok se moj imenjak iz Kanade požalio na loš tretman rukometa u tamošnjim medijima, pa su mu preostali HRT radio i naravno Sportnet.hr.

0' Dok čekamo početak utakmice, slobodno nam se javite sa svojim pozdravima i dobrim željama za košarkaše ([email protected]). Dakako, prvo ćemo svi zajedno otpratiti rukometaše u ogledu s Brazilom...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!