Ostali sportovi

Argentina razbila Brazil

Petar Plevnik • utorak, 19.08.2008.
Argentina razbila Brazil
Foto: EPA

U polufinalnom susretu Olimpijskih igara, dvoboju Argentine i Brazila, koji je najavljivan kao finale prije finala, branitelj naslova Argentina je slavila s uvjerljivih 3:0 i tako još jednom ostavila Brazilce bez prigode da se bore za naslov olimpijskog prvaka...

S puno iščekivanja dočekan je dvoboj aktualnog olimpijskog prvaka Argentine i petorostrukog svjetskog prvaka Brazila, koji je u namjeri da se po prvi put u povijesti domogne pobjede na Olimpijskim igrama u Peking doveo po imenima vrlo jaku momčad predvođenu Ronaldinhom. Ipak, Gauchosi su još jednom potvrdili kako im Olimpijske igre leže te će protiv Nigerije u finalnom susretu pokušati doći do svog drugog zlata.

U prvom poluvremenu gledatelji na Radničkom stadionu u Pekingu, među kojima je bio i legendarni Diego Armando Maradona, nisu mogli uživati u pretjerano dopadljivom nogometu. Najbolju prigodu u prvih 45 minuta propustili su Argentinci i to četiri minute prije odlaska na odmor kada brazilski vratar Brito odličnom intervencijom brani udarac Messija.

Susret je riješen u nešto više od deset minuta nastavka. Argentinci su u vodstvo stigli u 52. minuti preko Sergia Aguera, koji u pogodak pretvara ubacivanjeDi Marije, a nakon što nedugo zatim Sobis pogođa stativu argentinskog gola, kazna je uslijedila u 57. minuti. Raspoloženi Messi je ubacio za Aguera, a napadač madridskog Atletica još je jednom precizan za 2:0.

Argentinci su bili miljenici sreće i u 65. minuti kada udarac Ronaldinha iz slobodnog udarca sa 25 metara pogađa vratnicu, da bi točku na i zaslužene argentinske pobjede u 76. minuti iz opravdano dosuđenog 11-erca stavio Juan Riquelme, nakon što je prethodno Breno u svom 16-ercu srušio za Brazilce nezadrživog Aguera.

Isfrustrirani Brazilci do kraja susreta uspjeli su ostati bez dvojice igrača; u 81. minuti isključen je Lucas, a tri minute kasnije i Thiago Neves.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!