Ostali sportovi

Mediteranci skupili ostatke

Tea Lokas • nedjelja, 24.08.2008.
Mediteranci skupili ostatke
Foto: EPA

Odigrane su utakmice za deveto i sedmo mjesto na olimpijskom turniru u vaterpolu. U te dvije utakmice slavili su vaterpolisti Italije i Grčke koji su tako za utjehu uhvatili posljednja "bolja" mjesta u turniru...

Italija - Njemačka 10:8 (4:3, 1:1, 1:1, 4:3)

Uz suđenje našeg suca Ivana Raka, Talijani su izmigoljili Nijemcima i osvojili deveto mjesto u olimpijskom turniru. Presudne su bile prva i posljednja četvrtina u kojoj su Talijani napravili potrebnu razliku od po jedan pogodak u svakoj i zaslužili svoju utjehu. Igrač utakmice je talijanski reprezentativac Alessandro Calcaterra koji je pet puta zabio za svoju momčad.

Australija - Grčka 8:9 (2:3, 2:2, 3:1, 1:3)

Australija nije uspjela uhvatiti dobru poziciju za kraj natjecanja, ipak su Grci bili bolji utakmicu odlučivši u posljednjih osam minuta. Australija je nakon treće četvrtine vodila rezultatom 7:6, no Grci su u posljednjoj dionici zabili još tri pogotka i kući će odnijeti sedmo mjesto s Olimpijskih igara.

U momčadi Australije tri puta je bio precizan Pietro Figlioli, dok su kod grčke ekipe snage rasporedili Schizas i C. Afroudakis. Svaki je s dva pogotka ugradio u pobjedu svoje reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!