Ostali sportovi

Argentinci se okitili broncom

Sanja Čalić • nedjelja, 24.08.2008.
Argentinci se okitili broncom
Foto: EPA

U borbi za brončanu olimpijsku medalju Litavci su uspjeli samo u prvoj četvrtini pružati pravi otpor Argentini koja je i bez Ginobilija odigrala vrlo inspirirano i nadvladala svoje protivnike (75:87)…

U vrlo izjednačenom ritmu i s izmjenama u vodstvu igrao se susret Argentine i Litve sve do 13. minute kad su Litavci pomalo zastali i pune tri minute nisu uspjeli postići koša. To su na najbolji način iskoristili Argentinci napravivši seriju 11:0 i s četiri uzastopne trice, od kojih su dvije bile djelo Gutierreza, stvorili su veliku prednost od deset poena.

Trice su se pokazale vrlo jakim argentinskim oružjem, stoga su ih nastavili trpati Litavcima sve do odlaska na odmor (8/14 na poluvremenu) čime su podebljali svoju prednost (34:46) i prelomili susret iskoristivši pritom i sjajno razigravanje momčadi Prigionija koji je brojnim asistencijama pronalazio svoje suigrače.

Silovito su krenuli Argentinci i u drugi dio susreta te su se serijom 8:1 odlijepili na 17 poena razlike i time se još više približili brončanom odličju. Litavci, s druge strane, nisu imali odgovora na argentinsku obranu, ponestalo im je i preciznosti, a s tek ponekim bljeskom Kaukenasa i Javtokasa nisu mogli ravnopravno parirati snažnoj i odlučnoj Argentini kojoj je gotovo sve polazilo od ruke.

Argentinci su do kraja susreta kontrolirali rezultat, iako su se Litavci, koji su jedna od najučinkovitijih tricaških momčadi turnira, pokušali vratiti u igru, no s vrlo lošom efikasnošću za tri poena (6/23) nisu mogli nadoknaditi veliki zaostatak, već su svoj poraz samo ublažili (75:87). Osim u tricama, Argentinci su prednjačili i u asistencijama (19 naspram osam litavskih), dok Litavcima nije pomogao ni bolji učinak u skoku.

Ponovno je sjajnu rolu u argentinskim redovima odigrao Delfino ostvarivši i double – double učinak (20 poena, deset skokova, tri asistencije) uz kojeg valja izdvojiti i Nocionija koji je ubacio 14 poena uz osam skokova. Jedini s dvoznamenkastim učinkom u litavskoj momčadi bili su Šiškauskas (15 poena, šest skokova) i Kaukenas (14 poena, četiri skoka), dok je Jasikevičius ostao na devet poena uz šut 4/12.

Olimpijske igre, utakmica za treće mjesto: Litva – Argentina 75:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!