Ostali sportovi

Hrvatska na EP

Ivana Strahija • subota, 13.09.2008.
Hrvatska na EP
Foto: Davor Sajko

Odbojkašice Hrvatske izborile su plasman na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj, nakon što su danas u uzvratnom dvoboju dodatnih kvalifikacija svladale Ukrajinu...

Iako su se Ukrajinke većim dijelom večerašnjeg susreta pokazale kao neugodan protivnik, naše su odbojkašice uspjele nadoknaditi zaostatak iz prvog dvoboja (Ukrajina slavila s 3:2) i osigurati "vizu" za Poljsku, gdje će se 2009. godine održati smotra najboljih reprezentacija Europe.

U lijepom ambijentu riječkog Trsata izabranice Miroslava Aksentijevića držale su susret pod svojom kontrolom, dozvolivši si tek jednu "crnu rupu", koja je rezultirala gubitkom drugog seta. U tim trenucima činilo se da bi se mogao ponoviti triler iz prve utakmice, odigrane prije tjedan dana u Čerkasiju, no naše igračice uvjerljivo su dobile naredna dva seta i riješile svaku dvojbu.

Posebno je dojmljiv bio završetak četvrtog seta, u kojem raspoložene Hrvatice rade nevjerojatnu seriju, i s 15:13 ekspresno odlaze na 25:15, što je bio znak za konačno slavlje.

U redovima pobjednica standardno dobre bile su najiskusnije, Poljak, Gligorović i Delić, a naizmjence su sjajne role pružile Barun, Popović i Ušić-Jogunica. Upravo su potonje tri jamstvo dobrih rezultata ove selekcije i u budućnosti, budući da se radi o curama koje tek trebaju pružiti svoje najbolje partije.

Europsko prvenstvo na rasporedu je u rujnu mjesecu sljedeće godine, a već za pet dana, dakle 18. rujna, bit će izvučene skupine.

Odbojka - dodatne kvalifikacije za EP (ž), uzvratna utakmica

Hrvatska - Ukrajina 3:1 (25:22, 23:25, 25:19, 25:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!