Rukomet

Australci teško protiv Baranjaca

Petar Plevnik • subota, 10.01.2009.
Australci teško protiv Baranjaca
Foto: Dragan Kovač

U prvom od četiri pripremna susreta koja će odigrati s lokalnim klubovima prije početka Svjetskog prvenstva, rukometaši Australije uz dosta su muke svladali trećeligaša iz Belog Manastira...

Premala je sinoć bila nastavno-sportska dvorana u Belom Manastiru da bi primila sve zainteresirane za prijateljski ogled Belog Manastira i reprezentacije Australije. Podsjetimo, Australci su prva reprezentacija sudionik Svjetskog prvenstva koja je stigla u Hrvatsku, a za svoju bazu Klokani su izabrali upravo Beli Manastir.

Kao znak zahvalnosti za srdačni prijam, ali i kao dobru provjeru pred nastup u Skupini A, gdje ih očekuju susreti protiv favoriziranih Argentine, Francuske, Mađarske, Rumunjske i Slovačke, Australci su odigrali pripremni susret protiv domaćina. Iako Beli Manastir nastupa tek u Trećoj ligi Istok, domaćini su pružili jak otpor Australiji, još jednom potvrdivši kako će simpatični gosti na predstojećem Svjetskom prvenstvu tek skupljati iskustvo.

Domaćini su na odmor otišli s tri gola prednosti (15:12), no u nastavku susreta Australci se ipak uspijevaju vratiti u igru te u posljednjih desetak minuta, ponajprije zahvalujući raspoloženom Bojanu Stojanoviću sa sedam pogodaka, stići do konačnih 28:30. Kod domaćina sjajan Nenad Korpar s 14 pogodaka.

Do početka Svjetskog prvenstva Australci će odigrati još tri pripremna susreta; 11. i 12. siječnja u Našicama te 14. i 15. siječnja u Osijeku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2009

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!