Nogomet

Steinbrückner: "Mladost nije dovoljna"

Petar Plevnik • ponedjeljak, 01.06.2009.
Steinbrückner: "Mladost nije dovoljna"
Foto: Davor Sajko

Iako su se od svojih navijača oprostili porazom od Slaven Belupa, teško se oteti dojmu da je svima u Gradskom vrtu laknulo kada je sudac Bruno Marić označio kraj posljednjih ovosezonskih 90 minuta...

Napokon i je to završilo. Još od 22. travnja i susreta s Interom kada su se Osječani praktički oprostili od europskih snova, traje hibernacija u Gradskom vrtu. Posljednjih šest kola za bijelo-plave svelo se na puko odrađivanje posla, što je situacija koju nitko, a ponajmanje gledatelji u Gradskom vrtu, ne bi tako skoro poželjeli.

Sličan razvoj događaja gledali smo i jučer u Gradskom vrtu, a još od trenutka kada je bilo jasno kako će Osijek protiv Slaven Belupa istrčati bez Ive Smoje bilo je očito kako slijedi novi 90-minutni "deja vu". Iako ni gosti iz Koprivnice nisu pružili igru za zaborav, uistine frustrirajuće za bijelo-plave djelovala je lakoća s kojom gosti kontroliraju igru i rezultat. Činilo se kao da Slaven Belupo u svakom trenutku može zabiti pogodak, dok su Osječani ponovno djelovali bezopasno.

Da se s ovakvom momčadi teško može napraviti nešto više nakon susreta još je jednom priznao i trener Osijeka Tomislav Steinbrückner: "Ne mogu ništa zamjeriti svojim momcima, dali su svoj maksimum. Previše nam je standardnih igrača nedostajalo, momčad je bila uglavnom sastavljena od 20-godišnjaka. Teško je igrati protiv iskusne i kvalitetne ekipe Slaven Belupa igrati na način na koji smo mi to pokušali. Njihova dva igrača imaju više prvoligaških utakmice nego cijela moja momčad. Normalno je da su bili bolji i zasluženo pobjedili."

Trener Osječana osvrnuo se i na predstojeće razdoblje: "Što se tiče narednog dijela koji je pred nama, teško je reći što će biti. Jasno je da rezultate pravi kombinacija mladih i iskusnih igrača. Sama mladost nije dovoljna. Nije dovoljna njihova želja. U posljednje četiri godine se nismo pojačavali, uglavnom su to igrači iz naše škole ili iz okolnih trećligaških momčadi, a s takvim kadrom je teško vijati Europu."

Iz svakog Steinbrücknerovog odgovora bilo je više nego jasno da i osječkog trenera frustrira trenutna situacija: "Činjenice govore da mi teško osvajamo bodove ako tu nema Skendera i Smoje, a znate i sami da se teško mučimo s realizacijom cijele godine. Zabijemo jedan ili dva gola. Čim zabijemo dva to je prilika da dobijemo utakmicu. Puno nas je nedostajalo danas. Bez starijih igrača teško se možemo nositi s gornjim domom.".

Na pitanje jednog od kolega kako se cijela situacija oko predsjednika kluba Branimira Glavaša odlazi na igrače, Steinbrückner je rekao: "Teško mi je govoriti o tome. Ne igra predsjednik, ali da je on tu s nama bio češće, vjerojatno bi bilo bolje. Sjećamo se poslije Dinama kad je bio s nama pred Hajduk, kad su tenzije dizane, kad smo bili svi kao jedan, onda smo igrali malo bolje.".

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!