Tenis

Kronologija Karlović - Federer

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 01.07.2009.
Kronologija Karlović - Federer
Foto: EPA

Wimbledon nije samo najveći svjetski turnir, nego i omiljeni hrvatskim tenisačima. Ivo Karlović novi je Hrvat u četvrtfinalu, a prepreka na putu prema polufinalu ne može biti viša - Roger Federer najveći je mogući izazov za najboljeg svjetskog servera...

Ivo Karlović - Roger Federer: 3-6, 5-7, 7-6 (3)

103' Gotovo! Federer je potpuno zasluženo dobio Karlovića koji danas nije bio na nivou, a kada je tako - onda zaista nema apsolutno nikakve šanse protiv Federera. Lijepi pozdrav!

102' Četiri meč lopte Federera.

101' Neće ovo biti dobro - 5:2 vodi Federer i stvarno je puno bolji tenisač od Karlovića što nije nikakva sramota.

100' Mini break Federera koji vodi 3:2. Jednostavno je vratio prvi servis Karlovića i to je onda kraj poena. Barem za Ivu.

99' 2:1 za Federera. Imao je Ivo priliku na drugi servis, ali puknuo je u aut.

98' 1:0 za Karlovića. Naravno, as!

97' Ružnom lakoćom koja nije trajala duže od dvije minute, Federer je osvojio ovaj gem i pred nama je tie-break. Ajmo sada Ivo! Ovo smo čekali i nadali se da će doći i koji set ranije.

95' Uspio je Ivo osvojiti ovaj gem i ako Federer osvoji sljedeći, a gotovo sigurno bude, čeka nas tie-break.

94' Vraća Federer jednakom mjerom (Karlović bez poena) i sada je 5:5. Nadamo se da će Ivo uspjeti osvojiti ovaj svoj servis i izboriti tie-break.

92' Moramo priznati da smo gledali i zanimljivije teniske susrete.

90' Ušli smo u 90. minutu ove meča što i nije nešto posebno jer se radi o tenisu. Uglavnom, sada je Federer ostao bez poena i Karlović vodi 5:4. Ovaj set bi lako mogao doći do tie-breaka u kojem Ivo ima šanse.

86' Prošli servis gem Federer je osvojio teško, ali zato je u ovom sve nadoknadio i ostavio Karlovića bez poena s time da je zadnji poen u gemu bio čudesan; jer brzina Federerove reakcije samo se tako može opisati.

83' Ne tako lako kao dosad ovaj set, ali bez većih problema Karlović nastavlja dobru igru na svoj servis i vodi 4:3.

81' Odlična forehand paralela Karlovića za deuce, ali s dva asa Federer, kao i uvijek kada je pod pritiskom, servisom spašava ovaj gem.

79' Kakva prilika!!! Baš kad sam "sjajno" prognozirao da Karlović ne može uzeti Federeru servis, Ivo je imao 0-15 i čisti volej, no nije pogodio. Sjajna prilika, ali svejedno je Ivo došao do 15-30 tako da ima priliku.

77' Drži Ivo svoj servis i nadamo se da će ovaj set dogurati do tie-breaka jer, realno, neće uzeti Federeru servis.

73' Karlović nema svoj dan i radi previše neforsiranih pogrešaka dok je Federer jednostavno - Federer. Sve kažnjava, lakoćom osvaja svoje servise i čeka Karlovićev pad koncentracije. Dosad, svaki set ga je i dočekao.

70' 14. as Ive Karlovića za novo vodstvo. Odličan servis gem našeg igrača u kojem Federer nije došao do poena.

67' Nemoćan je Karlović na Federerov servis i to je 1:1. Jednostavno je Federer predobar; pogotovo kada Karloviću ne ide kao što je danas slučaj.

65' S dva asa i jednim odličnim drugim servisom - Karlović je izvukao gem i vodi 1:0 u trećem setu.

63' Kao i drugi set, Karlović otvara set servisom, no situacija ne izgleda dobro jer je rezultat 15:30 i to nije dobro za našeg igrača jer ako odmah izgubi servis - to je kraj.

60' Dobio je Federer bez problema svoj servis i tako uzeo i drugi set sa 7:5. Već nakon sat vremena igre Federer vodi 2-0, teško je vjerovati u neki veliki preokret. Karlović možda ne igra tako dobro kao protiv Tsonge ili Verdasca, ali potpuno je druga stvar igrati s Federerom nego s njima.

57' Ništa od tie-breaka! Federer je jednostavno predobar za Karlovića, fantastično reagira na reternu, a čim uspije vratiti servis praktički dobiva poen jer igra - briljantno. Zaslužen break za Švicarca, ima i drugi set u svojim rukama.

56' Pitanje je hoćemo li gledati trinaestu igru, Federer ima 15:30 nakon lošeg voleja Karlovića.

54' Federer zaista dobro servira danas, opet bez izgubljenog poena ostavlja Karlovića i leti prema tie-breaku s velikim samopouzdanjem. Karloviću će trebati briljantan servis kako bi nekako dobio trinaestu igru.

52' Nastavljamo polako prema tie-breaku, Karlović bez problema servira za novo vodstvo.

49' Prelako Federer osvaja svoje servise, ponovno je to učinio bez izgubljenog poena.

46' I spasio se - bravo Ivo. Dojam je ipak da je Karlović pod određenim pritiskom, kao da si je u glavi zacrtao da će pobijediti, a sada kada to ne ide baš tako lako, kao da nije spreman za takav rasplet. S vedrije strane, od kad je stavio naočale, nije izgubio servis.

46' Spašava se polako Karlović, vodi 40:30.

43' Zabrinjavajuće je - Federer ima 0:30 na servis Karlovića, nakon nekoliko slabih reakcija našeg tenisača. Ajmo bombe!

42' Nije dugo trebalo Federeru da izjednači, premda smo se na 15:15 ponadali da se možda u ovom gemu može nešto učiniti.

41' Od vijesti s ostalih wimbledonskih terena, vrijedi izdvojiti da je Haas upravo breaknuo Đokovića za 6:5 u prvom setu.

40' Nastavlja se istim ritmom - Karlović je izgubio jedan poen na servis, sigurno kroči prema tie-breaku.

36' Bez izgubljenog poena servis osvaja drugi igrač svijeta. Ne gledamo puno tenisa, vrlo malo izmjena, a kada do njih i dođe, redovito ih dobiva Federer. Karlovićeva šansa su, očito, trinaeste igre, samo do njih treba doći.

33' Ovakav smo meč očekivali - obojica su sigurni na servisu, sada je opet bez problema gem uzeo hrvatski tenisač.

30' Uzvratio je i Švicarac, mada je s dvostrukom pogreškom i jednom lošom reakcijom dao malu nadu Karloviću.

26' Karlović je sigurno krenuo u drugi set, s naočalama ipak ide bolje. Naravno, presudili su dobri servisi, u izmjeni Karlo nema puno šansi.

23' Uf... Ovo je bilo brzo i Federer nakon samo 23 minute vodi 1:0 u setovima. Nema veze; Karlović treba što prije zaboraviti ovaj set i spremno krenuti u drugi koji Ivo otvara servisom.

21' Naočale su napravile svoje i Karlović je osvojio svoj servis. Sada Federer, pod pritiskom Karlovića s naočalama, servira za prvi set.

19' Ivo Karlović je upravo stavio sunčane naočale i sada se Federeru crno piše... Očito je našem tenisaču smetalo sunce kod servisa, a bez servisa - ima šanse otprilike kao Tomo ili ja protiv Federera.

17' Zapravo, ovo se zove osvojiti servis lakoćom jer niti blizu nije bio Karlović. Niti blizu poenu, a kamoli nečemu drugome.

16' Lakoćom i bez izgubljenog poena Karlović je osvojio svoj servis i smanjio na 4:2. Sada "samo" treba uzeti Federerov servis.

15' Nadamo se da danas neće biti loš dan za više Hrvata koji se zovu Ivo.

14' Ružnom lakoćom Roger Federer je osvojio vrlo bitan gem; onaj nakon napravljenog breaka i sada vodi 4:1. Teško će Ivo nešto ozbiljnije napraviti u ovom setu.

12' Iskreno, dosta je teško pratiti dvoboj Karlovića i Federera kada na svim drugim programima premijer države daje ostavku.

10' Dogodilo se najgore. Federer je izborio dvije break-lopte i sjajno forehand paralelom iskoristio prvu i vodio 3:1 u prvom setu.

8' Ne izgleda dobro Karlovićev servis u ovom gemu i lako bi mogao Federer doći do break-lopte.

6' Novi laki servis-gem za Švicarca i rezultat je 2:1 za Federera.

4' Nimalo impresioniran protivnikom, Karlović je bez ikakvih problema osvojio svoj servis. Kako servira Ivo; to je nemoguće vratiti, a gušt gledati.

3' Kao što se i očekivalo, Federer je dobro krenuo u susret i lako osvojio prvi servis gem. Sada je red na Karloviću da napravi isto.

1' Počeo je Karlovićev dvoboj karijere, a drugi igrač svijeta, Roger Federer, ima priliku otvoriti meč servisom. Sretno Ivo!

0' Ivo Karlović će u 14 sati izaći na središnji teren Wimbledona odigrati najveći meč u karijeri. Četvrtfinale najvećeg svjetskog turnira protiv vjerojatno najboljeg tenisača u povijesti sigurno je nešto što je Karlović sanjao, a njegov pokušaj da svojim servis bombama zaustavi i sjajnog Švicarca možete pratiti uz prijenos uživo na Sportnet.hr.

Wimbledon, tenisači, četvrtfinale:
Ivo Karlović (Hrvatska, 22) - Roger Federer (Švicarska, 2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!