Nogomet

Zajedništvom do uspjeha

Ivana Jurica • nedjelja, 23.08.2009.
Zajedništvom do uspjeha
Foto: Davor Sajko

Otkako je sjeo na klupu šibenskog prvoligaša Branko Karačić niže samo pozitivne rezultate. U dvije utakmice osvojio je četiri boda i to bez primljenog pogotka. S posljednjeg gostovanja u Zaprešiću, gdje su i prošle sezone na samom otvaranju uzeli sva boda, vratili su se Šibenčani sa minimalnom, 1:0 pobjedom, koja će momčadi dodatno podići samopouzdanje uoči dolaska Rijeke na Šubićevac...

Zaprešićani zasigurno nisu očekivali da, nakon odličnog ulaska u sezonu, dvije pobjede i dva remija, mogu kiksati na domaćem terenu protiv Šibenika. Karačić je odlično posložio momčad, visoko ih je podigao, s presingom od prve minute, očito je to iznenadilo i domaće nogometaše koji na takvu igru odgovora nisu imali. Prva linija obrane Modrih, bili su, kako je Karačić i tražio, napadači, posebno Fuštar, koji iako nije postigao pogodak odigrao je jako dobru utakmicu.

"Zahvaljujem svojim igračima koji su pružili vrlo kvalitetan otpor ekipi Intera koja je u bila u jednom zamahu, puna samopouzdanja. Mi smo u većem dijelu kontrolirali utakmicu. U prvom smo dijelu mogli i riješiti sve probleme i nervozu koju smo sami stvorili u drugom poluvremenu. U prvom smo dijelu bili dominantni, apsolutno gospodari situacije na terenu i mogli smo riješiti utakmicu u svoju korist. Sigurno da nam je ozljeda Dajića stvorila neke problema, a mladi Husmani igrao je vrlo dobro. Držao je raspored onoga što smo se dogovorili, međutim, imao je žuti karton i nismo željeli riskirati da, ne daj Bože, dobije drugi žuti karton. I to su sve razlozi zbog kojih u drugom poluvremenu nismo pokazali onu dominaciju u svakom trenutku utakmice. U drugom dijelu smo imali dvije izvanredne prilike gdje smo mogli nokautirati vrlo kvalitetnog Intera na njegovom terenu", prvi je komentar Branka Karačića na gostovanje u Zaprešiću.

Šibenčani su do prednosti došli već na otvaranju utakmice iz kaznenog udarca, inače prvog dosuđenog u korist Šibenika ove sezone. I dok su prošle sezone igrači šibenskog prvoligaša propustili realizirati čak polovicu dosuđenih jedanaesteraca (tri od šest), ove su sezone, barem kad su prvenstvene utakmice u pitanju, precizni. Neumoljiv je s bijele točke bio Ivan Elez koji je zaigrao ne lijevom boku umjesto kartoniranog Medvida.

Ozljeda Dajića

U vrlo ranoj fazi drugog poluvremena Šibenik je ostao bez Jusufa Dajića koji je zbog ozljede morao iz igre. Zatezala ga je zadnja loža i nije se željelo riskirati. Karačić ga je izvadio iz igre, a pravo stanje ozljede znat će se nakon što napadač Šibenika obavi liječničke preglede.

Karačić je tijekom tjedna dvoumio staviti u početni sastav Spahiju ili Eleza. Pokazalo se da je uvođenjem Eleza definitivno pogodio. Inače, Elezu, koji je peti igrač Šibenika koji se ove sezone upisao u strijelce, ovo je prvi pogodak u šibenskom dresu otkako je zimus stigao na Šubićevac. Elez je jedan od trojice igrača koje je trener unaprijed odredio za izvođače ukoliko dođe do kaznenog udarca: "Kod izvođenja jedanaesteraca imenujem tri igrača. U ovom trenutku to su bili Elez, Alispahić i Fuštar. Tko se u tom trenutku najbolje osjeća uzima odgovornost na sebe." Protiv Zaprešićana odgovornost je preuzeo najstariji od trojice spomenutih, Ivan Elez. Vratara je poslao u jednu, a loptu u drugu stranu za, pokazalo se kasnije, konačnih 0:1.

Hvali Karačić veliko zajedništvo u momčadi: "Napravili smo još veći pomak nego u utakmici protiv Slaven Belupa gdje smo imali 20-25 minuta velikog praznog hoda. U ovoj utakmici napravljen je pomak, a najveći su pomak ova tri boda.Važna su i zbog sazrijevanja mlađih igrača da bi oni danas – sutra bili nosioci igre. Uz čestitke svim igračima, od prvog Blaževića do posljednjeg koji je bio u protokolu, velike zasluge idu i zajedništvu. To je jedini put ka ostvarivanju cilja da, ne daj Bože, dođemo u opasnu zonu."

Nakon subotnjeg jutarnjeg treninga Karačić je igračima dao slobodno do ponedjeljka ujutro kad počinju pripreme za susret protiv Rijeke. "Ne smijemo se zavaravati. To je jedna pobjeda, jedan dan veselja, a sutra je novi dan i mi moramo potvrditi ova tri boda na domaćem terenu protiv Rijeke", u zaključku će trener Šibenčana.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!