Nogomet

"Ovo nam je vrlo važna utakmica"

Mihaela Bradovski • utorak, 13.10.2009.
"Ovo nam je vrlo važna utakmica"
Foto: Sandro Donda

Hrvatsku u srijedu u Astani očekuje posljednji dvoboj u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Šanse za odlazak u Južnu Afriku mjere se u promilima, ali Slaven Bilić tvrdi kako nadu nitko ne može oduzeti...

Hrvatska u Astani želi pobjedu. Ona će teško otvoriti vrata prema Južnoj Africi, ali bez obzira na to pobjeda se očekuje kako bi se barem s tri boda oprostilo od kvalifikacijskog ciklusa.

Istovremeno Ukrajina će hvatati pobjedu protiv Andore, nogometnog patuljka koji nije nikom bio težak protivnik niti ga nadigrao, barem ne nijednoj ozbiljnoj reprezentaciji koja je bila u situaciji da joj je pobjeda presudno potrebna. Teško će Andora u ovoj situaciji do čuda, ali u hrvatskom taboru nada ostaje.

Vezane vijesti

"Dok god ne završe obje utakmice držimo se za slamku. Nadu nam nitko ne može uzeti. Svjesni smo kako je Ukrajina puno jača i kako je pred vratima prolaza, ali mi ćemo se boriti. Nama je ovaj susret važan i kako bismo pobjedom završili kvalifikacijski ciklus. Iskreno, ne očekujem kako bi se tamo moglo nešto dogoditi, ali moramo biti spremni na sve", smatra izbornik Slaven Bilić.

U javnosti se stvorila slika kao da je ovo posljednja Bilićeva utakmica na klupi reprezentacije. Izbornik kaže kako će o tome naknadno. "Nama je sada najvažniji Kazahstan i razgovori o bilo čemu drugom nisu nam potrebni. O mom ostanku možemo nakon Kazahstana."

Posljednji događaji oko reprezentacije dosta su utjecali na stvaranje negativne slike, no ona ne mijenja mišljenje stručnog stožera o ovim igračima. "To su izolirani slučajevi i ne može se na temelju jednog ili dva ispada raditi slika cijele generacije. To ne mogu opravdati, mogu razgovarati o mom radu i kvaliteti rada, ali ne mogu opravdati stvaranje loše slike", dodao je izbornik.

Poznat je i sastav koji će istrčati u Kazahstanu. Zbog brojnih izostanaka po prvi put u prvih 11 reprezentacije naći će se Dejan Lovren za kojeg Bilić ima samo riječi hvale.

Sastav za Kazahstan: Runje - Ćorluka, Lovren, Kovač, Pranjić - Srna, Vukojević, Kranjčar, Rakitić - Mandžukić, Klasnić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!