Ostali sportovi

Jay Cutler produžio s Bearsima

Mario Majdić Natrlin • srijeda, 21.10.2009.
Jay Cutler produžio s Bearsima

Jay Cutler, trenutni dodavač Chicago Bearsa, produžio je svoj ugovor za dodatne dvije godine nakon svega pet utakmica odigranih u uniformi Bearsa...

Jay Cutler (26) je prije početka sezone iz Denver Broncosa prešao u Chicago Bearse, gdje je doveden kako bi ojačao poziciju dodavača i kako bi se oko njega izgradila stabilna i čvrsta momčad.

Cutler je produžio ugovor za dvije godine, za što će mu Bearsi platiti 30 milijuna dolara, od čega je 20 milijuna garantiranog novca. Cutler je s Denverom kao novak potpisao ugovor koji ističe 2011.

Ovog se dodavača smatra jednim od najvećih talenata na svojoj poziciji. U nepune četiri sezone, prebacio je 10.225 yardi i bacio 64 TD dodavanja, uz 44 presječene lopte. Ima veoma jaku ruku, što mu je ujedno i najveći plus, ali je često kritiziran zbog nestrpljivosti i teškog temperamenta.

Smatra se kako je upravo to glavni razlog njegovog odlaska iz Denvera, kojeg je preuzeo trener Josh McDaniels, koji od svog dodavača traži nešto drugačije. Broncosi su ove sezone neporaženi, s omjerom 6-0.

Cutlerovi Chicago Bearsi imaju omjer 3-2, a ove nedjelje su poraženi od Atlanta Falconsa 21:14. Cutler u tekućoj sezoni ima 10 TD dodavanja, ali i sedam presječenih lopti.

Cutler protiv Falconsa - dva TD-a, dvije presječene lopte

"Moramo biti bolji. Ja moram biti bolji. Generalno, cijela momčad, moramo raditi stvari koje će nam pomoći da pobijedimo. Jednostavno ne uspijevamo, zbog izgubljenih i presječenih lopti", rekao je ovaj QB za ESPN.

Iako se Cutler i Broncosi nisu rastali u lijepim okolnostima, a s novim trenerom McDanielsom Cutler nikako nije mogao pronaći zajednički jezik, on ipak naglašava kako im želi sve najbolje:

"Mnogi misle kako Broncosima i McDanielsu želim najgore. Ne želim. Gledao sam zadnju utakmicu (pobjedu Broncosa nad Chargersima, op.a). Imam prijatelje u toj momčadi. Razgovarao sam s nekima od njih i čestitao im. Igraju jako dobro. Sretan sam zbog tih momaka i u obrani i u napadu."

Cutlera i Bearse ove nedjelje dočekuju neugodni Cincinnati Bengalsi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!