Ostali sportovi

UFC 107: Penn vs. Sanchez

Ratko Martinović • utorak, 08.12.2009.
UFC 107: Penn vs. Sanchez

U subotu ćemo imati priliku vidjeti okršaj za pojas u lakoj kategoriji UFC organizacije između aktualnog prvaka B.J. Penna i izazivača Diega Sancheza.

B.J. "The Prodigy" Penn, pravim imenom Baby Jay Dee Penn, po treći puta brani naslov lake divizije. Ovaj raznovrsni borac u karijeri bilježi skor od 14-5 te je u vlastitoj karijeri osvajao naslove u lakoj i velter kategoriji.

Od većih pobjeda bilježimo one nad dvojicom braće iz legendarne obitelji Gracie, Mattom Hughesom i Joeom Stevensonom. Okušao se i protiv Lyota Machide, te čak dvaput protiv najvećeg rivala Georgesa St. Pierrea, a baš ti dvoboji su mu bili i najveći porazi.

Diego "Nightmare" Sanchez je izazivač, a najpoznatiji je po osvajanju šoua Ultimate Fighter 1. Nakon toga je ostvario skor 9-2 i smanjenjem kilaže i ulaskom u laku kategoriju je dobio ovu borbu za pojas. Ako je Penn svestran, onda je Sanchez definitivno previše svestran. Ta svestranost upučuje na iznimno kvalitetnu borbu koja je ujedno i meč večeri.

Nakon nekog vremena ovaj UFC nam donosi i dvije borbe u teškoj kategoriji. Prva je ona između Franka Mira i Cheicka Konga. Mir je proteklih tjedana uveseljavao publiku raznim izjavama koje je Kongo smatrao prepotentnima, te je naboj borbe time prilično ojačan. Mira ne treba previše predstavljati, to je čovjek koji je jedini nokautirao Minotaura i jedini pobjedio aktualnog UFC prvaka Brocka Lesnara. Svojevremeno je prvi pobjedio Tima Sylviju i nakon te pobjede je osvojio pojas. Teška prometna nesreća mu je oduzela isti i od tada se trudi da ga vrati u svoje vlasništvo. Kongo se vraća nakon poraza od jakog Caina Velasqueza i ovo mu je prilika za povratak. Nama je ovaj Francuz najpoznatiji po pobjedi nad našim Filipovićem.

Druga teškaška borba je ona između Paula Buentella koji se svojevremeno borio za naslov protiv Arlovskog i propustio tu prigodu, te jako mladog i iskusnog (skor 18-3) 21.-godišnjeg Nizozemca Stefana Struvea. U ostalim borbama se bori odlični Jon Fitch koji u zadnjih 19. borbi ima čak 18. pobjeda (poraz protiv St. Pierrea za pojas) sa hrvačem Mikeom Pierceom, te sportski sukomentator Kenny Florian ima sraz sa Clayem Guidom, a zanimljivo je da su prošle borbe izgubili od B.J. Penna (Florian) i Deiga Sancheza (Guida).

Vrijedi istaknuti da je popularni šou The Ultimate Fighter osvojio teškaš Roy Nelson koji stasom podsjeća na legendarnog Davida Tanka Abbota te će ubrzo dobiti priliku i u UFC organizaciji. Nama je posebno zanimljiva i nova nadopuna fight carda za australski UFC gdje se u niz hrvatskih boraca priključio i Goran Reljić koji će se boriti sa C.B. Dollowayom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!