Zimski sportovi

Worley vodi u Areu

Antonija Pavlić • subota, 12.12.2009.
Worley vodi u Areu

Tessa Worley vodi nakon prve vožnje trećeg veleslaloma sezone u švedskom Areu. Francuskinja je iskoristila stazu koju je postavio njezin trener i pred drugoplasiranima Tinom Maze i Kathrin Zettel akumulirala 81 stotinku sekunde prednosti...

Tessa Worley odlično je iskoristila stazu koju je postavio francuski trener Sechaud i u švedskom Areu osigurala najbolju poziciju prije druge vožnje trećeg veleslaloma sezone.

Worley je stazu Olympia prošla u vremenu 1:10.55, a njezine prve pratiteljice na diobi drugoga mjesta Tina Maze i vodeća svjetska veleslalomašica Kathrin Zettel akumulirale su zaostatak od 81 stotinku sekunde.

Odličnu vožnju prezentirala je i drugoplasirana u ukupnom poretku Svjetskog kupa Maria Riesch; Njemica je u svojoj, možda i najslabijoj disciplini, doskijala do četvrtog mjesta, a ukoliko tu poziciju zadrži i na kraju dana prestići će na čelu ukupnog poretka Svjetskog kupa Lindsey Vonn.

Amerikanka, naime, ponovno nije završila utrku, već i prije prolaznog vremena ostala je na unutarnjoj skiji i morala se oprostiti od bodova prvoga dana natjecanja u Areu.

Peto mjesto pripalo je Mariji Pietilae-Holmner, šesta je Michaela Kirchgasser, sedma Talijanka Federica Brignone, dok je osmo mjesto zauzela njezina sunarodnjakinja Manuela Moelgg. Krug prvih deset zatvorile su Francuskinja Taina Barioz, te Stefanie Koehle.

Sa startnim brojem 66 Ana Jelušić nije uspjela utrku završiti ulaskom u cilj, dok je Nika Fleiss zauzela posljednje, 56. mjesto s velikih 8 stotinki zaostatka za Worley.

Svjetski kup, Are, veleslalom:
1. Tessa Worley (Francuska, ROSSIGNOL) 1:10.55
2. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +0.81
2. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +0.81
4. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +1.18
5. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +1.44
6. Michaela Kirchgasser (Austrija, ATOMIC) +1.81
7. Federica Brignone (Italija, ROSSIGNOL) +1.83
8. Manuela Moelgg (Italija, ROSSIGNOL) +1-49
9. Taina Barioz (Francuska, ROSSIGNOL) +2.03
10. Stefanie Koehle (Austrija, VOELKL) +2.04
...
56. Nika Fleiss (Hrvatska, ATOMIC) +8.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!