Zimski sportovi

Kostelić mora na operaciju!

Antonija Pavlić • subota, 12.12.2009.
Kostelić mora na operaciju!
Foto: Davor Sajko

Ivica Kostelić obavio je danas u Baselu magnetsku rezonancu desnog koljena, koja je pokazala kako mu je otrgnut dio roga medijalnog meniskusa u koljenu. Profesoru u nedjelju predstoji operacija, a prognozira mu se stanka i od mjesec dana...

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić tek je uspio načelno sanirati ozljedu leđa koja ga je "izbacila" s utrka u Beaver Creeku, a po povratku u Svjetski kup, u utrci superkombinacije u Val d'Isereu, zadesila ga je nova nesreća.

U slalomskoj utrci druge superkombinacije sezone u Francuskoj Ivica je, naime, zadobio udarac u koljeno, a bol je osjetio tek kasnije, nakon što je već dobrano prešao ciljnu ravninu. U konačnici je osvojio osmo mjesto, no pokazalo se kasnije - osmo mjesto gorkoga okusa.

Već danas Ivica je obavio magnetsku rezonancu u Baselu, a pregled je pokazao kako je iz njegova koljena otrgnut komadić roga medijalnog meniskusa. Zbog toga će se već u nedjelju podvrgnuti operativnom zahvatu, a bit će mu to već osma operacija koljena.

Povratak na skijaške padine trebao bi uslijediti u siječnju, a trenutno je upitan i nastup na SQT na zagrebačkom Sljemenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bbbroman12.12.2009. u 16:37
    OI i SQT..baš sam planiral otić na Sljeme...ali kako sada stvari stoje...teško
    bbbroman
  • Yurraz12.12.2009. u 15:51
    Sad treba zaboravit na Svjetski kup, probat se oporavit što prije i napravit što bolji posao na OI! Pa onda sljedeće godine probat po Globus. Ak se u međuvremenu opet potrga bolje nek ode dok jos može hodat nego da ostane invalid cijeli život. Sretno Ivek!
    Yurraz