Vodeni sportovi

Svečana dodjela godišnjih priznanja

Sportnet • nedjelja, 13.12.2009.
Svečana dodjela godišnjih priznanja

Broj od 33 nagrađena dovoljno govori o jedriličarskoj 2009. Temeljem pravilnika HJS-a nagrađuju se plasmani u prvih deset na SP olimpijskih klasa i prvih šest na EP olimpijskih klasa, plasmani u prvih deset na svjetskim ljestvicama olimpijskih klasa, osvajači medalja na SP i EP neolimpijskih klasa, te plasmani među prva tri u ukupnom poretku Europa Cupa za laseraše.

„Čestitam vam na ovim rezultatima i siguran sam da je među ovim momcima i djevojkama i budući osvajač olimpijske medalje“, kazao je na svečanoj dodjeli godišnjih priznanja HJS-a u Splitu predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, istaknuvši također da vjeruje da će se do Londona 2012. godine u splitskoj Lori u suradnji s HRM-om realizirati projekt Hrvatskog olimpijskog jedriličarskog centra.

Velikim pljeskom nazočni su pozdravili sve ovogodišnje laureate, naročito osvajače pet seniorskih odličja u olimpijskim klasama. Vrhunac proslave je svakako bio trenutak kad su na pozornicu stupili svjetski prvak u klasi 470 Igor Marenić i njegov trener Edo Fantela, kojima su nazočni odali počast ustavši se sa svojih stolica. Nažalost, kormilar zlatnog dvojca Šime Fantela nije danas bio u Splitu, u isto to vrijeme polagao je jedan od zadnjih ispita na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

U ime sportaša nekoliko prigodnih riječi kazao je Igor Marenić: „Razmišljao sam što reći za ovom govornicom, i nije mi baš išlo, puno bolje se snalazim na moru nego za govornicama, ali izgleda da ću se morati i na to naviknuti. Ovogodišnjim rezultatima nadmašili smo mnoge jedriličarske velesile te na najbolji mogući način krenuli u novi olimpijski ciklus. Nadam se da ćemo i u narednim godinama ostvarivati ovakve rezultate te se veselim Olimpijskim igrama u Londonu gdje će Hrvatska, vjerujem, dobiti svoju prvu olimpijsku medalju. Daleko je London, najprije treba svladati prepreku koja se zove Perth i kvalifikacije, pa onda se okrenuti Londonu, ali imam neki dobar osjećaj i mislim da ćemo ih do 2012. godine sve „razvaliti“ i da će se u Weymouthu pribojavati CRO jedara.“

Predsjednik Hrvatskog jedriličarskog saveza Marin Lovrović je pak rekao: „Godina iza nas zaista je bila godina iz snova, godina o kakvoj se nismo usuđivali sanjati. Jedna za drugom padale su europske i svjetske medalje. Šime i Igore, Ivane, Tina, Tonči i svi ostali momci i cure koji ste nas razveselili ove godine svojim vrhunskim rezultatima – samo mi jedriličari znamo koliko je rada, žrtve i ustrajnosti trebalo; koliko sati i sati na moru po suncu i kiši, po 30 čvorova i po bonaci za ono što ste vi ostvarili, stoga hvala vam što ste pronijeli glas o hrvatskom jedrenju diljem svijeta, hvala vam na trudu koji ulažete da bi vaši rezultati bili tako sjajni kakvi jesu, hvala vam na radosti koju ste nam donijeli.“

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!