Nogomet

Prosinečki: "Teško sam podnio odlazak iz Dinama"

Antonija Pavlić • nedjelja, 13.12.2009.
Prosinečki: "Teško sam podnio odlazak iz Dinama"
Foto: Kristijan Komarica

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša, popularni Robert Prosinečki, u razgovoru s novinarom magazina Lige prvaka otkrio je kako je zadovoljan svojom karijerom, koja mu je bila najteža sportska odluka, te kakvi su mu planovi za budućnost...

Robert Prosinečki jedan je od najboljih hrvatskih nogometaša, a u bogatoj sportskoj karijeri ubilježio je i mnoštvo nastupa u Ligi prvaka, natjecanju koje je jednom i osvojio. Upravo je to bio povod intervjuu s novinarom službenog magazina Lige prvaka.

"Apsolutno sam zadovoljan svojom karijerom, svime što sam kao nogometaš napravio. U nacionalnoj vrsti, u Ligi prvaka, Oviedu, Portsmouthu... Naravno, moglo je i bolje, uvijek može biti bolje, no gdje god sam igrao uživao sam", počeo je Žuti.

Najljepši trenutak u karijeri? "Osvajanje Lige prvaka definitivno mi je najljepši trenutak u životu. Niti jednom drugom klubu iz Jugoslavije to nije uspjelo, a samo jedna istočnoeuropska momčad osvojila je naslov prije nas (Steaua). Veći je podvig osvojiti veliko natjecanje s malom ekipom nego s Interom, Barcelonom, Realom... Trofej smo osvojili bez puno novčanih sredstava i stranaca, a to je moguće ostvariti uistinu jednom u 50 godina."

Najteža odluka? "Odlazak iz Dinama u Crvenu Zvezdu najteže sam podnio. Rođen sam u Njemačkoj, ali odrastao u Zagrebu, to je oduvijek bio moj grad u kojem imam mnogo prijatelja. Nisam uspio u Dinamu, no uvijek mi je bio u srcu."

Kakav nogomet voli? "Ne volim gledati momčadi koje igraju samo fizički i taktički disciplinirano; da bi igra bila prava mora se ubaciti i malo improvizacije, nogometnog vica. Barca je momčad po mom ukusu."

Koje su prema Prosinečkovom mišljenju najbolje, najkonkurentnije lige svijeta danas? "Najviše možete uživati u nogometu koji se igra u Španjolskoj i Engleskoj. Stadioni su tamo uvijek puni, ljudi žive za nogomet."

Kako komentira basnoslovne iznose koje danas dobivaju najbolji svjetski nogometaši? U njegovo vrijeme te su cifre bile nemjerljivo manje. "Zarađuju koliko i zaslužuju. Ako želite igrača poput C. Ronalda, koji nije samo odličan nogometaš, nego i sjajna marketinška prilika, onda morate izdvojiti i puno novca."

Planovi za budućnost? "Zadovoljan sam u stožeru reprezentacije, no nikad se ne zna što se u budućnosti može dogoditi. Trenutno mi odgovara tih 5-6 utakmice koje reprezentacija igra godišnje, no možda ću jednom voditi i neki klub", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!