Nogomet

"U Barceloni sve izgleda lako"

Borna Rupnik • četvrtak, 17.12.2009.
"U Barceloni sve izgleda lako"
Foto: EPA

Barcelona ima Messija, Iniestu, Ibrahimovića, Xavija i ostale zvijezde svjetskog nogometa, no u srijedu je rijetko viđen rekord oborio mladi Pedro Rodriguez i zauvijek se upisao u povijesne knjige...

Barcelona je u srijedu preskočila meksički Atlante (3:1) i plasirala se u finale Svjetskog klupskog prvenstva, a osim pobjede pamtit će se i rekord Pedra Rodrigueza.

22-godišnji je nogometaš Meksikancima zabio treći gol i tako postao prvi igrač u Barceloninoj povijesti koji je unutar jedne sezone zabijao u šest različitih natjecanja.

"To je velika čast, oduševljen sam svojim uspjehom. Ipak, moram zahvaliti svim suigračima jer bez njih mi ovo nikada ne bi pošlo za rukom. Igrao sam svoju igru i mirno čekao priliku", izjavio je Pedro, koji je barem nakratko zasjenio sve velikane s kojima dijeli svlačionicu.

"U ovoj momčadi sve izgleda lako. Čim uhvatimo ritam možemo preokrenuti rezultat. U drugom poluvremenu protiv Atlantea stvorili smo nekoliko prilika i mislim da smo zaslužili pobjedu", nastavio je Pedro u razgovoru za službene stranice Fife.

"Igram s najboljim nogometašima na svijetu. Privilegija je za mladića poput mene dijeliti svlačionicu s takvim zvijezdama. Protiv Estudiantesa neće biti lako, ali moramo biti strpljivi. Želimo Barceloni po prvi puta donijeti ovaj trofej", zaključio je.

Pedro je niz počeo u kolovozu ove godine, kada je bio strijelac u Barceloninom osvajanju španjolskog superkupa. U prvoj utakmici tog natjecanja zabio je Athleticu iz Bilbaa. Nedugo potom zabio je i Srninom Šahtaru u europskom superkupu. Njegov je gol u produžetku izravno donio Barceloni naslov.

U Ligi prvaka zabio je kijevskom Dynamu krajem rujna u pobjedi 2:0, domaće je prvenstvo prekrižio protiv Almerije, a Kup kralja s popisa je skinuo zatresavši mrežu Cultural Leonese.

Preostalo mu je tek ostaviti svoj trag u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i tako preuzeti Giovannijev rekord, koji je za Barcelonu 1998. godine bio strijelac u pet natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.12.2009. u 17:51
    svaka čast, mes que un club!
    Obrisan korisnik