Zimski sportovi

Chicago i San Jose ne posustaju

Krešimir Ferlak • nedjelja, 03.01.2010.
Chicago i San Jose ne posustaju

Prve subote u novoj godini, odigrano je dvanaest utakmica, a sa starim navikama nastavili su Chicago i San Jose. Blackhawksi su slavili kod St.Louisa, dok je San Jose bio bolji od Edmontona. Detroit je Phoenixu nanio drugi uzastopni domaći poraz...

Tomas Kopecky odigrao je najbolju utakmicu sezone i postigao dva pogotka u gostujućem slavlju svog Chicaga kod St.Louisa. Ipak, ključan je bio drugi period, kada se Chicago odvojio na dva razlike, a golove su zabili Brian Campbell i Kris Versteeg. Pobjedu je sa svoja dva pogotka potvrdio Patrick Sharp za konačnih 6:3. Pogotke za Blues postigli Eric Brewer, Andy McDonald i Keith Tkachuk.

San Jose je stigao do osme uzastopne pobjede, a slavili su kod kuće protiv Edmontona. Put prema pobjedi su otvorili već u prvom periodu golovima Jamiea McGinna i Douglasa Murraya. Prednost je u drugom povisio Dany Heatley, a ubrzo zatim je smanjio Robert Nilsson. Povratka za Oilerse ipak nije bilo, a konačnih 4:1 za Sharkse postavio je Patrick Marleau pred kraj utakmice.

Nakon deset uzastopnih domaćih pobjeda, Phoenix je jučer izgubio drugi puta za redom na domaćem ledu. Gosti iz Detroita odigrali su odličan susret i slavili sa 4:1. Tomas Holmstrom je postigao dva pogotka za Red Wingse, dok su jedan dodali Pavel Dacjuk i Darren Helm. Strijelac počasnog pogotka za Coyotese bio je Matthew Lombardi. Odličan je bio i Jimmy Howard na vratima Detroita sa 35 obrana.

Tampa je kod kuće sa 3:1 porazila Pittsburgh, a istaknuo se Steve Downie sa pogotkom i asistencijom. Carolina je slavila kod Rangersa, a pobjedu im je u produžetku donio Ray Whitney. Vancouver je bio bolji od Dallasa, a Ryan Kesler se istaknuo sa pogotkom i asistencijom. Pogotkom Michala Handzusa sa igračem manje, Los Angeles je kod kuće slomio Washington.

Ludu utakmicu odigrali su Islandersi i Thrashersi, a nakon penala slavili su domaćini sa Long Islanda. Strijelac odlučujućeg penala bio je Frans Nielsen, U regularnom dijelu bilo je 5:5, a Maxim Afinogenov je upisao dva pogotke i dvije asistencije. Calgary je kod kuće slavio protiv Toronta, kao i Nashville protiv Edmontona. Gostujuće pobjedu upisali su Colorado i New Jersey, a u pobjedi Devilsa nad Minnesotom Jamie Langenbrunner je postigao hat-trick.

NHL, 2.1.2010: NY Rangers – Carolina 1:2 (OT), Dallas – Vancouver 1:3, Tampa Bay – Pittsburgh 3:1, Los Angeles – Washington 2:1, NY Islanders – Atlanta 6:5 (SO), Columbus – Colorado 2:3, Calgary – Toronto 3:1, St.Louis – Chicago 3:6, Nashville – Anaheim 3:1, Minnesota – New Jersey 3:5, Phoenix – Detroit 1:4, San Jose – Edmonton 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!