Ostali sportovi

Službeno: Četiri Hrvata u Sydneyju

Ratko Martinović • subota, 16.01.2010.
Službeno: Četiri Hrvata u Sydneyju

Dugo smo znali za ovu vijest, a sada je napokon i službeno potvrđena: na spektaklu UFC organizacije pod rednim brojem 110 koji se po prvi puta održava u Australiji, točnije u Sydney Acer Areni, imati ćemo priliku vidjeti čak četvoricu Hrvata.

Uz već odavno najavljenog Mirka Filipovića koji će se boriti sa Amerikancem Benom Rothwellom, te australskog Hrvata Elvisa Sinošića kojeg čeka sraz sa sunarodnjakom Chrisom Hasemanom, napokon su potvrđene i borbe između Gorana Reljića i finalista The Ultimate Fighter 7 šoua C.B. Dollowaya i Igora Pokrajca protiv žestokog Novozelanđanina Jamesa Te-Hune.

Kao što smo već najavili, Hrvatska sa četiri borca na jednom događaju ulazi u sam vrh najrenomiranijih MMA predstavnica što su i sami borci prihvatili kao veliki izazov i pripreme su u jeku već mjesecima unatoč tome što nisu bili sto posto sigurni da će se uopće boriti.

Mirko Filipović je tako nedavno izjavio da "nema bolje motivacije od činjenice da su me stavili na 20. mjesto. Ja pripadam u sam vrh. Imao sam slabih borbi, ali dokazat ću da nisam slab. Našao sam novi motiv, promijenio sam način pripreme i zaista jedva čekam borbu. Nakon poraza od Santosa zasitio sam se svega, mnogo toga se promijenilo. Bilo bi mi teško popodne odlaziti u dvoranu, gdje bi me čekali ljudi koje sam plaćao. A nekada sam trenirao tri puta dnevno. Sve me to strašno gušilo".

Reljić je pak nakon dugo vremena bez borbe zbog teške ozljede leđa konstatirao: "Liječnici su prognozirali da se neću uspjeti vratiti. Međutim, imao sam volju i sve je sada u redu... Učio sam na pogreškama drugih boraca, ali i svojih...". Ni Igor Pokrajac nije ništa manje spreman za borbu. On je potvrdio da je zadovoljan profilom svog sljedećeg protivnika, te da će ga definitivno dočekati spreman.

Što se Sinošića tiče, on je sa Hasemanom pokrenuo rat izjavama kroz australske medije da bi dodatno začinili borbu i vjerujemo da će ova dvojica veterana dići dvoranu na noge. Sada samo moramo čekati 20. veljače i ovaj veliki spektakl.

Raspored borbi:
Glavne borbe:
Antônio Rodrigo Nogueira "Minotauro" (Bra) Vs. Cain Velasquez (SAD)
Wanderlei Silva (Bra) Vs. Michael Bisping (Eng)
Joe Stevenson (SAD) Vs. George Sotiropoulos (Aus)
Keith Jardine (SAD) Vs. Ryan Bader (SAD)
Mirko Filipović (Hrv) Vs. Ben Rothwell (SAD)
Ostale borbe:
Elvis Sinošić (Aus-Hrv) Vs. Chris Haseman (Aus)
Stephan Bonnar (SAD) Vs. Krzysztof Soszynski (Pol)
Chris Lytle (SAD) Vs. Brian Foster (SAD)
C.B. Dolloway (SAD) Vs. Goran Reljić (Hrv)
James Te-Huna (NZL) Vs. Igor Pokrajac (Hrv)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!