Ostali sportovi

MMA novosti: Lesnar se vraća

Ratko Martinović • četvrtak, 21.01.2010.
MMA novosti: Lesnar se vraća

Od novosti u MMA svijetu svakako najzanimljivije zvuči nevjerojatan oporavak prvaka UFC teške kategorije, Brocka Lesnara. Impresivan vanjski izgled ovog bivšeg kečera očito ima i iznimno snažnu podršku unutrašnjih organa kada je bez velike operacije uspio preboliti tešku bolest zvanu divertikuloza.

Najcrnje prognoze su govorile čak i o prekidu karijere, ali je Lesnar sve demantirao možda i najbržim oporavkom u povijesti modernog sporta. Naime, tijekom boravka u kanadskoj bolnici gdje je prvi puta osjetio probleme liječnici nisu uspješno obavili dijagnoze te je pod velikim fizičkim bolovima otišao u SAD.

Tamo je otkriven problem. Nakon mononukleoze i svinjske gripe napokon je pravilno dijagnosticirana divertikuloza, no to nije ekspresno riješilo Lesnarove muke pa je izgubio čak 20 kilograma uz skoro dva tjedna provedena na infuziji.

Pojedinosti liječenja su bile vrlo neugodne, Lesnar se morao odreći iznimno nezdrave prehrane zbog koje je najvjerojatnije i dobio ovu bolest, te je nevoljko prešao na proteinsku dijetu i prirodnu medicinu.

Nakon izlaska iz bolnice počeo je sa treninzima i do danas je vratio čak 15 kilograma mišića. Novi dolazak u bolnicu za zakazivanje operacije je otkrio da operacija nije niti potrebna i ostavivši doktore u nevjerici Lesnar danas najavljuje borbu za obranu naslova već u ljeto, i to protiv pobjednika borbe Mir - Carwin koja se održava 27. ožujka u Newarku, država New Jersey.

Ovo je velika vijest za sve ljubitelje ovog sporta jer ipak nećemo izgubiti jednog od najboljih svjetskih boraca te ćemo i dalje živjeti u nadi velike borbe Lesnar - Fedor Emelianenko.

Ovaj potonji će prema najavama sljedeću borbu imati 17. travnja unutar Strikeforce organizacije i to protiv bivšeg Filipovićevog trenera, Jiu-Jitsu majstora Fabricia Werduma. Lagali bi kada bi rekli da je to najveće iskušenje u Fedorovoj karijeri, no definitivno nije niti najlakše. Brazilac je jedan od, ako ne i najveći svjetski stručnjak za brazilski Jiu-Jitsu, osvojio je sve što se u tom sportu može osvojiti te se sprema za Rusa sa, po njegovim riječima, pobjedničkom taktikom.

"The Ultimate Fighter 11" šou sa prikazivanjem počinje tek 31. ožujka, no već je zainteresirao publiku diljem svijeta sa dva suprotstavljena tima i njihovim trenerima čiji je okršaj zakazan za samo finale šoua.

Riječ je o najvećoj legendi MMA sporta u Americi, Chucku Liddellu koji će u trećem međusobnom dvoboju po treći puta pokušati nokautirati svog rivala Tita Ortiza. Ono što možemo zagarantirati je vrhunski spektakl, a sve će vjerojatno biti dodatno začinjeno međusobnom napetošću tijekom emisija koja će kulminirati 19. lipnja u Las Vegasu.

Za kraj, par kratkih vijesti. Georges St. Pierre planira zavladati i srednjom kategorijom te je najavio povećanje tjelesne mase kao i ekspanziju trenažne ekipe sa moćnim Armencem Gegardom Mousasijem.

Velika legenda Charles Bennett opet ima problema sa zakonom te ga slijedi kaznena prijava zbog premlaćivanja nepoznate osobe. Slavu je stekao nekonvencionalnim ponašanjem unutar i izvan ringa kojim je nasmijavao široku bazu navijača.

UFC događaj pod rednim brojem 112 će se najvjerojatnije održati u Abu Dhabiju, izvještava nas Marshall Zelaznik, UFC-ov direktor za međunarodnu ekspanziju. Osim toga, na turniru će se boriti Anderson Silva (najvjerojatnije sa Vitorom Belfortom), B.J. Penn sa Frankiem Edgarom, a vidjet ćemo i borbu legendi, Renzo Gracie protiv Matta Hughesa.

UFC je najavio i otvorenje novog sportskog trademarka, UFC on Versus događaja. Nakon klasičnog UFC i UFC Fight Night događaja, dolazi i prvi ovakav event kojeg ćemo imati prilike vidjeti 21. ožujka u Broomfieldu, Colorado. Borbe su i više nego zanimljive, pa ćemo vidjeti okršaje razočaranog Brandona Vere i velike američke nade Jona Jonesa, nama dobro poznatih Juniora dos Santosa i Gabriela Gonzage, te Cheicka Konga i Paula Buentella.

Nakon svih ovih najava malo ozbiljnije uzimamo u obzir tvrdnju UFC direktora Dane Whitea da će svaka sljedeća godina MMA sporta biti bolja od prethodne...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!