Zimski sportovi

Ljuta borba u Cortini

Antonija Pavlić • nedjelja, 24.01.2010.
Ljuta borba u Cortini
Foto: Nikola Movrić

Kathrin Zettel u vodstvu je prije druge vožnje pretposljednjeg veleslaloma sezone u Cortini d'Ampezzo. Pred Tanjom Poutianinen na drugoj poziciji na poznatoj stazi Olympia delle Tofane akumulirala je dvije stotinke prednosti, trećeplasirana Viktoria Rebensburg zaostaje tek nešto više - +0.06. Vodeća u poretku Svjetskog kupa Lindsey Vonn prezentirala je nešto lošiju vožnju, sa zaostatkom od 2.28 plasirala se na 22. mjesto, dok njezina najveća (i jedina) konkurentica u borbi za Veliki globus Maria Riesch drži odlično peto mjesto...

Najbolje svjetske skijašice postavile su veoma uzbudljivu pozornicu za drugu vožnju pretposljednjeg veleslaloma sezone, kojim će završiti trodnevni program u talijanskoj Cortini d'Ampezzo.

Na stazi Olympia delle Tofane, u zimovalištu kojeg mnogi skijaški zaljubljenici smatraju jednim od najljepših u Dolomitima, pobjedu u prvoj vožnji odnijela je prošlogodišnja slavljenica i vodeća veleslalomašica svijeta Kathrin Zettel, prednost ponajprije izgradivši u donjem dijelu staze.

Austrijanka je 1400 metara staze prošla u vremenu 1:12.13, a u desetinku sekunde slijede ju Tanja Poutiainen, koja je uz 23-godišnjakinju iz Göstlinga jedina opravdala očekivanja najboljih osam veleslalomašica, te nadolazeća mlada Njemica Viktoria Rebensburg (+0.06).

Prva Austrijanka u poretku Elisabeth Görgl na četvrtom mjestu zaostaje 41 stotinku sekunde, a najbolja njemačka skijašica Maria Riesch dobru veleslalomsku formu potvrdila je plasiravši se na petu poziciju.

Svjetska veleslalomska prvakinja Kathrin Hölzl borbu za Mali kristalni globus vodit će sa šeste pozicije i sa zaostatkom od +0.65, a sedma je, u izuzetku Anje Pärson, koja je doživjela nešto teži pad, vodeća Šveđanka Maria Pietilae-Holmner. Denise Karbon predvodi reprezentaciju Italije na osmom mjestu, a poredak najboljih deset zaokružuju Andrea Fischbacher i Manuela Moelgg.

Svjetski kup, Cortina d'Ampezzo, veleslalom:
1. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) 1:12.13
2. Tanja Poutiainen (Finska, VOELKL) +0.02
3. Viktoria Rebensburg (Njemačka, NORDICA) +0.06
4. Elisabeth Görgl (Austrija, HEAD) +0.29
5. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +0.41
6. Kathrin Hölzl (Njemačka, FISCHER) +0.65
7. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +0.83
8. Denise Karbon (Italija, FISCHER) +0.90
9. Andrea Fischbacher (Austrija, ATOMIC) +0.93
10. Manuela Moelgg (Italija, ROSSIGNOL) +1.19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!